European Tour har ett mycket strikt coronaprotokoll där spelarna testas både på väg in och ut i tourbubblan vid varje tävlingstillfälle. Foto: Getty Images (arkiv)

Covid-19

Två svenska proffs satta i karantän i Österrike

På torsdagskvällen kom ett pressmeddelande som förkunnades att ET-svenskarna Joel Sjöholm och Niklas Lemke testat positivt för Covid-19 och nu går in i isolering i Österrike.

Text: Oskar Åsgård • 2021-04-16

Niklas Lemke har haft en positiv start på sitt tourår 2021. Årets första tävling, i Qatar, slutade med en delad nionde plats. Till det har han även adderat en 33:e och en 14:e plats från dubbelveckorna i Kenya i mars.

Första ronden i veckans Austrian Golf Open inledde han på par, 72 slag. Tyvärr kommer han inte få någon chans att förbättra det.

På torsdagskvällen kom ett pressmeddelande från European Tour som förkunnade att Lemke testat positivt för Covid-19 och därmed behöver bryta tävlingen.

Läs mer: Rikard Karlberg delad tvåa i Österrike

Även Joel Sjöholm, som dragit sig ur tävlingen innan första ronden på grund av skada och var på väg därifrån, har konstaterats smittad. Det var efter Sjöholms positiva provsvar när han skulle lämna tourens “bubbla” som det beslutades att även göra ett nytt PCR-test på Lemke, som räknats som en “close contact” till Sjöholm.

Enligt pressmeddelandet kommer nu bägge spelare att sitta i karantän enligt österrikiska pandemilagar och föreskrifter, exakt hur länge detta blir framgår inte. Det är dock rimligt att tro att det innebär att Niklas Lemke även kommer att missa nästa veckas tävling på Gran Canaria, som han var anmäld till.

Niklas Lemke och Joel Sjöholm. Foto: Getty Images (arkiv)


Text: Oskar Åsgård • 2021-04-16
TournyttCovid-19European TourJoel SjöholmNiklas LemkeTournytt
Scroll to Top