Yuka Saso har spelat felfri golf på Ko Olina Golf Club hittills den här veckan, i jakten på sin första LPGA-seger. Foto: Getty Images

LPGA

Inte medlem på touren, leder efter 64-64

19-åriga Yuka Saso från Filippinerna har kopplat greppet halvvägs genom Lotte Championship på Hawaii.

Text: Oskar Åsgård • 2021-04-16

Det är ganska sällan tourproffs öppnar en tävling med 67-63, -14, men har två slag upp till ledningen. Det är dock verkligheten som konfronterar flerfaldiga majorvinnaren Lydia Ko den här veckan.

Nyzeeländskan bygger vidare på en stark formkurva hittills under 2021, där hon för några veckor sen avslutade årets första major med en bländade 62-rond som gav en andraplats bakom suveräne Patty Tavatanakit i ANA Inspiration.

Andraronden i Lotte Championship var nästan lika spektakulär, men landade ett slag kort på 63 slag, nio under par.

Totalt är Ko 14 under i halvtid, men har alltså två slag upp till ledande Yuka Saso.

Den 19-åriga filippinskan har inlett med två 64-ronder och bara gjort en bogey på 36 hål. Saso är inte ens medlem på LPGA-touren utan spelar veckans tävling genom en sponsorinbjudan.

Till vardags tävlar hon på Japan LPGA Tour, där hon vann två titlar 2020 och är trea på årets penninglista.

En seger på Hawaii den här veckan skulle med andra ord förändra hennes karriär påtagligt, genom att erbjuda en väg in till världens främsta professionella damtour.

Två svenska 67-ronder på torsdagen

Fyra svenskor kom till start på Ko Olina Golf Club på Oahu och tre spelar vidare i helgen. Bäst hittills är Linnea Ström som öppnat med 69-67 och delar 16:e plats.

Pernilla Lindberg klättrade rejält under torsdagens med en 67-rond (-5) som tog henne från delad 97:e till delad 52:a plats.

Även Louise Ridderström, 70-71, på delad 60:e plats får spela alla fyra varv i Hawaii. Däremot är det slutspelat för denna vecka för Linnea Johansson (75-75).

Klicka här för att se hela ledartavlan.Text: Oskar Åsgård • 2021-04-16
TournyttLinnea JohanssonLinnea StrömLouise RidderströmLPGA TourLydia KoPernilla LindbergTournyttYuka Saso
Scroll to Top