Det blev en trippelbogey på det 15:e hålet för Abraham Ancer efter att regelkommittén granskat bilder från hans bunkerslag på det 15:e hålet första ronden // Foto: Getty Images

The Masters

Mexikanen fick två pliktslag i efterhand

Arrangörerna pliktade Ancer efter att ha granskat film från bunkerslag.

Martin Strömberg • 2021-04-09

Abraham Ancer fick en fin start av årets Masters och var två under par efter fem hål och ett under par efter tio hål.

Efter en lite kämpigare väg in signerade han ett kort för 73 slag – trodde han.

Men i efterhand fick mexikanen reda på att han tilldelats två pliktslag för att ha rört sanden bakom bollen i greenbunkern på det 15:e hålet.

Istället för en bogey på hålet blev det en trippelbogey.

– Jag är besviken, men jag kan inte vänta på att få komma ut och spela igen, skrev Ancer på sitt Twitterkonto.

Istället för en delad 20:e plats ligger Ancer nu delad 52:a i Masters där de 50 främsta plus delningar tar sig vidare efter andra dagens spel.

Scroll to Top