Si Woo Kim linjerar en putt han sedan ska slå med sin spoon. Foto: Getty images

Vredesutbrott

Bröt puttern på hål 15 – tvåputtade resten

Si Woo Kim lyckades under fredagen med konststycket att knäcka sin putter i ilska med fyra hål kvar att spela, för att därefter tvåputta resten av hålen med sin spoon.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-09

Si Woo Kim gick under fredagen runt på 69 slag. Detta efter en rond innehållandes fyra birdies och en bogey. En mycket fin dag på jobbet, kan man tro. Men Kim var irriterad. Mycket irriterad.
På hål 14 var koreanen mitt i fairway. Därifrån slog han bollen någon meter över green och treputtade därefter. Det var dagens enda bogey.
Sedan kom hål 15.

Efter ett ha satt ut drivern mitt i fairway hade han ett relativt kort järn in till green på par 5-hålet. Men bollen blev för lång, vilket lämnade honom med en extremt snabb chip med vatten i spel. Bollen gick inte hela vägen till vattnet men stannade först 5,7 meter från flaggan.

Det var vad som fick bägaren att rinna över. Si Woo Kim stod och väntade medan hans medspelare puttade och förberedde sig för sina slag. Då drog han puttern i backen vilket ledde till ett skaftbrott.
Där och då var Si Woo Kim delad femma.

Resultatet blev att han därefter tvingades putta med sin 3-wood de sista fyra hålen. Han gjorde det också med bravur. Det blev fyra raka tvåputtar.

69 slag, en bogey och fyra birdies. Men en inte helt vanlig dag på jobbet för Si Woo Kim.

Här kan du se en aktuell ledartavla från The MastersText: Jesper Johansson • 2021-04-09
TournyttAugusta NationalSi Woo KimThe MastersTournytt
Scroll to Top