Alla spelares samtliga slag finns för dig att se på Masters Tournaments egna hemsida. Foto: Getty images

The Masters

Se alla slag från The Masters – helt gratis

Med tjänsten från The Masters kan du se varje slag från dina favoritspelare – helt gratis!

Text: Oskar Åsgård • 2021-04-08 Uppdaterad 2021-04-09

The Masters och Augusta National porträtteras i vissa sammanhang som en konservativ klubb, med traditioner som kan sitta fast i forntiden. När det gäller att skapa en helt unik publikupplevelse, både på plats och för oss som tittar på distans, kunde inget vara längre från sanningen.

Redan under invigningsåret 1934 var Masters Tournament den första golftävling som livesänts på nationell radio i USA. 1956 TV-sändes Masters första gången och blev en succé direkt med cirka 10 miljoner tittare. 1960 revolutionerade man tv-sändningar/rapportering från golftävlingar för evigt genom att introducera över/under-par-systemet. 1964 började kameror placeras bakom tee användas för att visa spelarnas bollflykt.

Efter mycket påtryckningar fick Clifford Roberts, Augusta Nationals första och mest tongivande ordförande, produktionsbolaget CBS att 1966 börja sända i färg. En övning som 1966 krävde 150 man, 15 kameror och 17 kilometer av underjordskablar.

2000 blev Masters den första golftävling som sändes i HD. 2010 var Masters det första sportevenemang som livesändes i 3D.

Och innovationsviljan består. 2019 introducerade Augusta National ett mäktigt sändningssystem som möjliggjorde att man kunde se varje slag från varje spelare via hemsidan masters.com.

I höstas adderade de en smart funktion kallad ”My Group” som gör att du kan skapa din helt egna Masterssändning, med bara dina favoritspelare.

Så här går det till:

1. Surfa in på masters.com. Klicka på rubriken Live och sen på fliken My Group.

2. Välj dina favoritspelare som du vill följa i din sändning.

3. Sen lutar du dig tillbaka och får en skräddarsydd tv-sändning där varje slag från dessa spelares ronder visas. Om det blir en lucka i sändningen, där ingen av dina spelare slår något slag, kan du välja att aktivera så att sändningen fylls på med slag från ledarna i tävlingen eller bara exceptionellt bra slag från någon spelare. Klicka på ”Settings” så får du valen ”Leaders on the Course” och ”Great Shots” beroende på hur du vill bygga din sändning.

Du kan dessutom, genom att klicka i knappen ”Track” längst ner på skärmen, få se slaglängd och längd kvar till flaggan på en hålgrafik till höger om videofeeden.

Glömde jag säga att den här tjänsten är kostnadsfri för dig?

Möjligheten att få följa just din favoritspelares rond från 1 till 18 är erbjuder verkligen en unik tittarupplevelse. För i en normal tv-sändning kommer man ju företrädesvis matas med fantastiska slag från de som spelar bäst i tävlingen just den här dagen eller veckan. Med My Group lär det bli mycket verkligare att få se en spelare kämpa ihop en rond, eller bara kunna konstatera att även proffsen inte slår upp varje järnslag inom två meter flaggan.


Lyssna på vår Masterspodd där vi analyserar första ronden


Text: Oskar Åsgård • 2021-04-08
TournyttAugusta NationalThe MastersTournytt
Scroll to Top