Tiger Woods lånade bil blev totalförstörd efter olyckan i Los Angeles den 23 februari. Foto: Getty Images

Nyheter

Tigers hastighet: 140 km/h på 70-väg

Kommer inte att åtalas trots vad svarta lådan visar.

Text: Martin Strömberg • 2021-04-07

Nu är orsakerna till Tiger Woods trafikolycka den 23 februari utredda och klara.

Woods ådrog sig allvarliga ben- och fotskador i olyckan där hans bil voltade och kraschade in i ett träd, för att till slut hamna kraftigt demolerad vid sidan av vägen.

Sex veckor senare har polisen i Los Angeles fastställt orsaken bakom olyckan efter att ha tagit del av bilens svarta låda, enligt Golf Channel.

Och den visar att Woods körde fort.

Som mest ska Woods ha accelererat upp bilen i 140 km/h strax innan kraschen. När han väl körde in i trädet var han uppe i 120 km/h, men högsta tillåtna hastigheten på vägsträckan var bara 70 kilometer i timmen och det var dessutom många kurvor och nivåskillnader längs vägsträckan.

Under en presskonferens på onsdagen berättade sheriffen i Los Angeles att Woods trots vad den svarta lådan visar inte kommer åtalas för brott.

– Fortkörning är en överträdelse… men det finns inga bevis för vårdslös körning. För vårdslös körning behöver du flera överträdelser, inte bara fortkörning. Det var heller ingen som såg fortkörningen, säger Alex Villanueva.

Polisen tog inte heller några blodprover för att se om Woods var påverkad av alkohol eller droger. Motiveringen är att man inte ansåg sig ha sannolika skäl för att testa honom.

Olyckan inträffade klockan 07.12 lokal tid och golfikonen fördes till Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles där han opererades för en krossad fotled, benfraktur och klämskador.

Woods är nu tillbaka i sitt hem i Jupiter, Florida, och återhämtar sig och missar årets första major, Masters på Augusta National, som inleds under torsdagen.

Han var inte heller med vid den traditionella Champions Dinner under tisdagen då alla levande tidigare segrare äter middag tillsammans.


Text: Martin Strömberg • 2021-04-07
TournyttTiger WoodsTournytt
Scroll to Top