Justin Thomas fick klara sig utan sina två inspelskamrater från de senaste fyra åren. Foto: Getty images

The Masters

Tiger saknad på Augusta National

The Masters är inte samma sak utan Tiger Woods, menar hans kollegor och kompisar.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-07 Uppdaterad 2021-04-07

Augusta National är en plats fylld med traditioner. Ingen tävling är lättare att följa då vi helt enkelt känner igen det som ska hända från tidigare upplagor.

Detta gäller förstås även för spelarna. Tisdagar är det “Champions dinner” för tidigare vinnare, onsdagar är det par 3-tävling för de som vill. Torsdagar inleds med ceremoniella slag från Jack Nicklaus, Gary Player och i år även Lee Elder. Därefter fyra dagar av hård kamp om den mest klassiska kavajen inom golfen, kanske till och med inom alla sport.

Men allt är inte som vanligt i år. Det blir ingen par 3-tävling på grund av covid-19. Middagen under tisdagen saknade också en av de gäster som vunnit på banan flest gånger: Tiger Woods.

Woods saknades också på golfbanan.
Justin Thomas har nämligen under de senaste åren skapat sin egna lilla tradition. På tisdagar spelar han in sig på banan tillsammans med Tiger Woods och Fred Couples.
Så blev det inte i år.

På grund av sin bilolycka i Los Angeles är Tiger Woods inte på plats i Augusta, Georgia. Senast i fredags ska han ha varit i kontakt med Justin Thomas.
– Det börjar sjunka in för honom att han inte ska vara här. Han är irriterad över att inte kunna träna med oss och vi hatar det också. Jag är väldigt, väldigt lyckligt lottad som varit en del av inspelsvarven med Tiger och Freddie de senaste fyra åren. På det här stället följer jag efter dem som en liten hundvalp, sa Thomas till medier på plats inför tävlingen.

Justin Thomas var dock förtegen när det kom till hans vän och kollegas fysiska status, även om han kunde meddela att Tiger Woods är i gott mod trots den tuffa tiden. Vad som var tråkigt för Justin Thomas var att också Couples skippade tisdagens övningsvarv.
– Han ville inte gå upp så tidigt i den kalla temperaturen, så jag hånade honom lite för det, sa Thomas.

Fred Couples själv publicerade en bild där han bar en ansiktsmask med “Frank”, Tiger Woods headcover, på med texten “Tänker på min kompis den här veckan. Jag kommer sakna dig under middagen ikväll. Det blir inte samma sak utan dig”.

Och för den som undrar hur det gick för Justin Thomas och hans träningsvarv kan vi ge det lugnande beskedet att han tog sig ut på banan tillsammans med Shane Lowry och Rory McIlroy. Kanske är det början på en ny tradition.


Text: Jesper Johansson • 2021-04-07
TournyttFred CouplesJustin ThomasThe MastersTiger WoodsTournytt
Scroll to Top