Mickelson under gårdagens inspelsrond på Augusta samt som något yngre nybliven segrare i The Open på Muirfield // Foto: Getty Images

Masters

Majorsegern som Mickelson rankar högst (och det är inte Masters)

Duellen med svensken högst upp på listan över tillfredsställande segrar.

Text: Martin Strömberg • 2021-04-07

Phil Mickelson har vunnit 44 titlar på PGA-touren varav fem majors.

Han har vunnit tre gånger på Augusta National (2004, 06, 10) men när han inför årets upplaga ombads att rangordna sina stora segrar så kom den första triumfen i Masters först på andra plats.

Och lite oväntat rankade han segern i The Open 2013 på Muirfield på första plats.

– Eftersom det är en typ av golf som egentligen inte passar mitt spel. Jag visste alltid att jag förr eller senare skulle vinna på Augusta eftersom banan känns som gjord för mig och jag alltid spelat bra här. Men segern på Muirfield gav mig en annan sorts högre tillfredställelse.

Han vann på Muirfield tre slag före Henrik Stenson och tre år senare hade duon som bekant ännu en batalj där Stenson gick segrande ur striden på Royal Troon.

Få spelare har starkare facit än Mickelson när det handlar om Masters och Augusta National. “Lefty” har 25 klarade kvalgränser här på 28 starter. Han har vid sidan av sina 3 segrar 12 topp tio-placeringar och sex av dem är topp-3.

Inför årets tävling har Mickelson ingen vidare form att ståta med och senaste gången han egentligen spelade riktigt bra i Masters var 2015 då han slutade delad tvåa, fyra slag bakom då suveräna Jordan Spieth.

Men han tror att årets upplaga kommer att kunna passa honom bra, med hårda greener där erfarenhet kommer att väga tyngre än i november då de mjuka greenerna gjorde banan snudd på försvarslös.

– Allt kommer att handla om vinklar i år. Hårda greener är banans enda fungerande försvar och det var länge sedan Augusta National hade det försvar och den respekt som den kommer att få i år. Mitt spel har varit bättre senaste tiden än vad scorerna visar och jag ser fram mot utmaningen den här veckan.


Text: Martin Strömberg • 2021-04-07
TournyttHenrik StensonPhil MickelsonThe MastersTournytt
Scroll to Top