Viktor Hovland från Norge har varit på plats i Augusta sedan i söndags. Foto: Getty images

The Masters

Hovland om Masters-förberedelser: ”Det är bara golf”

Man kan förbereda sig hur mycket man vill. Läsa på om lutningar och landningszoner. Skaffa en driver som ska gå längre. Men i slutändan handlar det om att spela golf, vilket är just vad Viktor Hovland planerar att göra i veckan.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-07

Henrik Stenson är veckans Masters Tournaments ende svensk. Vårt grannland har Viktor Hovland på plats. Norrmannen var bäste amatör för två år sedan och har sedan dess blivit proffs. På kort tid har han blivit en av världens bästa spelare och med två segrar på PGA Tour är han en spelare att räkna med.

Redan i söndags hade han tagit sig till Augusta National för att träna och redan då var banan hård, förklarade norrmannen i en intervju.
– Det är väldigt hårt och snabbt. Redan i söndags var det svårt. Så banan är i fin form och förhoppningsvis stannar den så, sa Hovland.

Viktor Hovland är en gudabenådad ball-striker. Från tee till green är han en av världens bästa. Augusta National är känd för sina luriga greenområden men statistik visar att det faktiskt är viktigast att vara bra med järnen på den klassiska banan för att ha en chans att vinna.
Tur då för Hovland att han anser ha lite bättre koll på just den delen av spelet nu.
– Jag är oftast bra med drivern och jag känner inte att jag tappat något där senaste tiden. Jag börjar få igång järnspelet lite nu också. Det handlar om att sätta bollen på rätt ställen och sen sätta några puttar.

Viktor Hovland är ännu ung, endast 23 år. Mycket tyder på att han kommer vara med i världseliten många år framöver. Därför kommer han att lära sig Augusta Nationals lömska lurigheter med åren. Så länge är han glad över att få fråga mer rutinerade spelare, såsom Paul Casey och Phil Mickelson – som han spelade ett övningsvarv tillsammans med under tisdagen. Men att lära sig de kluriga landningsytorna är en sak. Att spela golf är en annan. Hovland är väl medveten om detta.
– I slutändan är det vara golf. Fairway är precis där och greenen där. Så det handlar om att kunna slå de rätta slagen och lämna dem på rätt plats bara.

Hur enkelt som helst…


Text: Jesper Johansson • 2021-04-07
TournyttThe MastersTournyttViktor Hovland
Scroll to Top