Jack Nicklaus lyckades 1986 bli den äldste att vinna en major, då 46 år gammal. Lee Westwood kan i veckan slå det rekordet. Foto: Getty images

Tournytt

“Westy” vill slå idolen Nicklaus rekord: ”Väldigt speciellt för mig”

Jack Nicklaus är den äldste att vinna en major. I veckan kan Lee Westwood slå det rekordet.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-06

Jack Nicklaus är den spelare som vunnit flest majors någonsin med sina 18 segrar. Lee Westwood har diskuterats som den absolut bästa spelaren utan en enda seger i en major. Deras båda eftermälen kommer definitivt skilja sig åt, men kanske kan Lee Westwood ta ett rekord av Jack Nicklaus samtidigt som han vandrar i legendarens fotspår.

Det låter rörigare än det är. 1986 lyckades nämligen Jack Nicklaus vinna The Masters med sin son på bagen. Amerikanen var då 46 år gammal.

Lee Westwood är 47 år. Detta gör att han kan bli den äldste golfaren att vinna en major. Det som gör att han kan vandra i Nicklaus fotspår är att hans son kommer vara hans caddie. Om det skulle bli så återstår att se. Något som är klart är att Lee Westwood ser upp till Jack Nicklaus. Alltså, verkligen ser upp till Jack Nicklaus.
– Jack har alltid varit en inspiration och sättet han spelat på, kanske främst han rekord här på Augusta National. Man kan inte rå för att man blir inspirerad. Det finns några likheter med åldern. Det hade varit otroligt att slå hans rekord. Jag träffade Jack för några veckor sedan och jag minns fortfarande första gången jag spelade den här tävlingen 1997. Jag spelade den sista ronden med Jack och jag visste att jag skulle göra det redan dagen innan, sa Westwood under sin presskonferens och fortsatte:
– Så jag gick ut på lördagskvällen och köpte den ikoniska bilden då han följer efter bollen på hål 17 med sin putter. Och efter att vi spelade på söndagen lyckades jag kvala mig vidare till nästa år. Då frågade jag Jack om han kunde ge mig hans autograf. Jag har den fortfarande inramad med texten “Lee, jag gillade att spela med dig. Bästa önskningar, Jack Nicklaus”.

Lee Westwood sa också att han inte hade gjort så med speciellt många spelare. Han menar att han kanske är den bästa genom tiderna.
– Hans rekord här och i The Open är bättre än någon annans. Jag har alltid gillat att prata med honom och luska lite i hans sätt att tänka och bara vara i närheten av honom. Att ha chansen att slå ett av hans rekord är väldigt speciellt för mig.
– Och att jag är gammal nog att ha min son på bagen och fortfarande vara med och slåss om segrar, och att Sam får njuta av den här upplevelsen… Jag får se till att stänga hans mun då och då när vi vandrar omkring här, han älskar det här stället och tappar hakan….


Text: Jesper Johansson • 2021-04-06
TournyttAugusta NationalJack NicklausLee WestwoodThe MastersTournytt
Scroll to Top