Cameron Smith blev först i tävlingens historia att gå under 70 slag alla fyra ronderna i fjol // Foto: Getty Images

Masters

Först på 84 år – nu vill Smith ta nästa steg

Använder rutinerade landsmannen som informationskälla inför Masters.

Text: Martin Strömberg • 2021-04-06

När Masters spelades i november förra året blev australiensaren Cameron Smith den första spelaren i tävlingens historia att gå alla fyra ronderna under 70 slag.

Hans 15 under par var också den bästa scoren någonsin av någon som inte vann.

– Det var en galen tävling och jag och min caddie gjorde allt för att ta bort stress och skrattade mycket på banan. Jag gjorde mitt bästa för att sätta press på Dustin men han var helt enkelt för bra förra året, sa Smith på en presskonferens inför årets upplaga av Masters.

Dustin Johnson vann på totalt 20 under par, rekord i tävlingen, och var fem slag före Smith och sydkoreanen Sungjae Im.

Under inspelet på måndagen på Augusta National spelade Smith tillsammans med landsmannen Adam Scott, precis som de brukar göra. Och just på Augusta, där erfarenhet och antalet ronder på plats, är viktigt, säger Smith att han försöker att pumpa sin landsman på så mycket information och tips som möjligt. Scott vann ju Masters 2013 och har på sina 20 starter bara missat kvalgränsen vid två tillfällen, 2004 och 2009.

– Han kan den här banan betydligt bättre än jag och det är naturligt att jag försöker få reda på hur han tänker sig runt här. Det kan handla om var man ska lägga upp sig för vissa särskilda flaggplaceringar och liknande saker. I slutänden finns det inga särskilda hemligheter utan man måste spela riktigt bra golf för att lyckas här.


Text: Martin Strömberg • 2021-04-06
TournyttAdam ScottCameron SmithDustin JohnsonPGA TourThe MastersTournytt
Scroll to Top