Efter 1 351 dagar är Jordan Spieth åter en segrare på PGA-tour, han vann Valero Texas Open // Foto: Getty Images

PGA Tour

Spieth är en segrare igen

"Den här segern är monumental för mig"

Text: Martin Strömberg • 2021-04-05 Uppdaterad 2021-04-05

Det blev ingen enkel resa efter The Open-segern 2017, men under söndagen blev Jordan Spieth äntligen en segrare igen.

I sin 83:e start sedan segern på Royal Birkdale spelade Spieth hem Valero Texas Open efter en tuff uppgörelse med Charley Hoffman.

– Det har varit en lång resa. Jag har aldrig tvivlat på att jag skulle komma tillbaks men när man tappar självförtroendet så kan det vara svårt att se ljuset och orka jobba vidare. Den här segern är monumental för mig och jag har längtat så länge, sa Spieth efter segern.

Sista ronden blev en kamp mellan Spieth och Hoffman, som alltid spelar bra i Texas Open. Men varje gång som Hoffman försökte, så svarade Spieth. Han slog mängder av bra järnslag och wedgar och puttade som i fornstora dagar. Det blev 66 slag sista ronden, 18 under par totalt, och segermarginalen till Hoffman blev två slag och ner till trean Matt Wallace hade Spieth fyra slag.

Den här pitchen räddade par på det 15:e hålet.

Precis som många andra som haft jobbiga perioder talade Spieth efter segern om att släppa resultathetsen och arbeta med mentala spärrar istället.

– För mig har det handlat om att hitta frihet. Att kasta ut resultaten genom fönstret och arbeta med att känna mig fri. Och den senaste tiden har jag känt mig fri på banan, jag älskar det jag gör och när jag gör det så spelar jag bättre.

Segern innebär att Spieth plötsligt seglar upp som en av favoriterna i nästa veckas Masters på Augusta National. En tävling som han vann 2015 och som han också har två andraplatser och en tredjeplats i.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultaten.


Text: Martin Strömberg • 2021-04-05
TournyttCharley HoffmanJordan SpiethMatt WallacePGA TourTournyttTPC San AntonioValero Texas Open
Scroll to Top