Brooks Koepka är på plats för att delta i veckans Masters Tournament. Foto: Getty images

The Masters

Koepka på plats – spelar majorn trots knäskadan

Trots att han så sent om 16 mars opererade höger knä är Brooks Koepka på plats för att delta i veckans major.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-05

Brooks Koepka är i Augusta, Georgia, för att delta i veckans major.
Detta är förstås inte något han är själv med, men det som sticker ut är att han så sent som förra veckan meddelade att han var osäker till start.
Anledningen är att han opererade sitt knä 16 mars och att han inte spelat sedan WGC-Workday Championship för nära en månad sedan.

Men under söndagen syntes han till på Augusta National, där han slog bollar på rangen och sedan gick ut för att träna på den klassiska banan.
– Om jag visste att jag skulle sluta tvåa skulle jag inte vara här. Jag känner att jag kan vinna. Jag kommer att spela och det kommer vara okej med mitt knä, sa Koepka till journalister på plats.

Där har vi det. Brooks Koepka spelar veckans major. Detta trots att han för mindre än en månad sedan diagnostiserades med ligamentskador på höger knä efter att knäskålen hoppat ur led.

Brooks Koepkas 2021 har varit en rejäl bergochdalbana. Amerikanen spelade fin golf inledningsvis med bland annat en andraplats och en seger av Phoenix Open. Därefter kom skadan som gjorde att fyrfaldige majorvinnaren inte kunde spela Players Championship eller WGC-tävlingen för två veckor sedan.
Han själv hade låga förväntningar gällande veckans major men sex dagar efter operationen stod han och slog bollar som om ingenting hade hänt. Dessutom kunde han lägga över sju timmar på rehabträning varje dag.
– Vi hoppades kunna vara här i Augusta. Men ett par dåliga rehab-dagar eller något sådant kan göra att man hamnar ganska långt efter rent schemamässigt. Men målet var Augusta och här är vi nu, sa Koepka.

Hört talas om uttrycket “beware of the injured golfer”..?


Text: Jesper Johansson • 2021-04-05
TournyttAugusta NationalBrooks KoepkaThe MastersTournytt
Scroll to Top