The Masters

Få Masters-feeling med den här behagliga filmen

The Masters och Augusta National har en förmåga att få ner oss i varv och göra oss förväntansfulla på samma gång.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-05

Det är måndag 4 april och i Stockholmstrakten faller något slags snöblandat regn ned utanför hemmakontoret. Det är kallt, grått och det är inte helt enkelt att se sig själv svinga loss.

Men trots det är ett av vårens tydligaste tecken här. Det är nämligen Masters-vecka.

Inte långt efter att Jordan Spieth lyckades vinna sin tolfte PGA Tour-seger i karriären då han vann Valero Texas Open på TPC San Antonio blev vi påminda om det.
Augusta National Golf Club skickade nämligen ut en påminnelse om att det, trots skitvädret utanför fönstret, är Masters-vecka. Detta i en delikat förpackning. 91 sekunder av fågelkvitter och vackra vyer av en helig golfplats på väg att vakna ur dvala. Banarbetarnas noggranna arbete, bin, blommor och vackra byggnader i svagt solljus. Det är en film som får pulsen att stiga och sjunka på samma gång. Något som bara Augusta National Golf Club lyckas med, vad det verkar.

Så. Om du tittar ut och ser snö, regn, granit och morän. Kanske har du också lite svårt att få den där känslan av vår och att det faktiskt är dags för en av årets bästa golfveckor. Spana in den här filmen och njut. För det är faktiskt så att vi snart ser världens bästa spelare göra upp på en av världens mest klassiska golfbanor. Det är nämligen Masters-vecka, oavsett vad vädret antyder.


Text: Jesper Johansson • 2021-04-05
TournyttAugusta NationalThe MastersTournytt
Scroll to Top