Trots alla framgångar väljer halvsvenska Emilia Migliaccio att satsa på en annan karriär än som golfproffs // Foto: Getty Images

Halvsvenskan väljer bort proffskarriären

"Det såg inte ut som att hungern fanns kvar"

Text: Martin Strömberg • 2021-04-04 Uppdaterad 2021-04-04

Emilia Migliaccio är rankad på 15:e plats bland världens damamatörer och spåddes en lysande framtid som proffs.

Men Emilia, vars svenska mamma Ulrika, som då hette Johansson, också var en lovande golfspelare som spelade i svenska landslaget och gick på college tillsammans med Annika Sörenstam, bestämde sig för en tid sedan att inte satsa på en proffskarriär.

Inte ens andraplatsen i Augusta National Women´s Amateur igår ändrar på det beslutet, det hade inte en seger heller gjort.

– Det här var vår sista rodeo. Det handlar inte om hur bra eller dåligt jag spelar, det var mer att jag kände mig redo att göra något annat, att starta ett nytt kapitel i livet. Jag ser definitivt en framtid inom golfen men inte som spelande proffs, berättade Emilia Migliaccio, som istället har fått ett praktikjobb på Golfchannels redaktion i sommar.

Beslutet växte fram under fjolåret då glädjen någonstans försvann och när man kunde börja spela igen efter covid-19 fanns inte samma driv och sug längre.

Ulrika berättade för media under Augusta National Women´s Open att hon inte visste om att dottern hade funderingar på att välja en annan yrkeskarriär förrän förra säsongen.

– Det såg inte ut som att hungern fanns kvar. Om man tittar i backspegeln så tror jag att ju bättre Emilia blev på golf desto mer dränerades hon känslomässigt. De flesta golfspelare jobbar hela tiden på någonting och det blir ganska intensivt, det blir aldrig någon tid för återhämtning.

För Emilia blev beslutet samtidigt ett lyft golfmässigt. Hon har spelat allt bättre och kunde njuta på ett helt nytt sätt under veckan och under ronden på Augusta National.

– Det var väldigt speciellt. Allt jag ville göra var att kunna njuta av den här dagen med mamma. Hon har varit min inspiration hela tiden och det här var förmodligen en av de sista gångerna hon gick caddie åt mig, det var ett rent nöje, sa Emilia efter särspelsförlusten mot japanskan Tsubasa Kajitani.

Nu väntar ett annat liv och ett nytt kapitel för Emilia Migliaccio.


Text: Martin Strömberg • 2021-04-04
TournyttAnnika SörenstamAugusta NationalAugusta National Women’s AmateurEmilia MigliaccioTournyttTsubasa Kajitani
Rulla till toppen