Ingrid Lindblad är taggad inför uppgiften på Augusta National på lördagen // Foto: Christer Höglund

ANWA

Lindblad om historiska Augusta-ronden: ”Bara ut och kötta”

Jagar segern på den klassiska banan.

Text: Martin Strömberg • 2021-04-03 Uppdaterad 2021-04-03

Idag klockan 16.20 startar Ingrid Lindblad i ledarboll på Augusta National som andra svenska spelare genom tiderna, efter Peter Hanson i Masters Tournament 2012.

Hon delar ledningen i Augusta National Women’s Amateur med amerikanskan Rose Zhang och Lindblad har inga tankar på defensiva upplägg under lördagens avslutning.

– Det är bara ut och kötta och ha roligt samtidigt. Det är en väldigt annorlunda bana och det ser inte alls ut som på tv. Jag hade i varje fall en bra inspelsrond idag så vi får hålla tummarna, säger Lindblad till Svensk Golf.

Lindblad har hittills haft ronderna 73-70 på Champions Retreat, där de två första ronderna spelades och formkurvan under veckan har pekat upp då Lindblad gick sista nio hålen på torsdagen fem under par.

– Det var en väldig upp-och-ner-rond men det vände efter nio hål och jag slog bara bättre slag och bättre puttar efterhand, berättar Lindblad.

För Ingrid Lindblad är det första besöket på Augusta National och det som slog henne mest var nivåskillnaderna som ofta slätas ut när man tittar på tv.

– Det är en otrolig bana och det syns inte hur stor den är på tv och vilka nivåskillnader det är. Jag slår mina järn ganska högt och det kan vara bra att få stopp på bollen på vissa hål, berättade hon efter inspelsronden på fredagen.

Lindblad har tidigare stött på Rose Zhang i Junior Ryder Cup och det blev en delad singelmatch, en seger i en foursome och ännu en delning i en fyrboll/bästboll.

Och hon vill inte påstå att hon har något övertag där.

– Vad som helst kan hända, säger hon.

Finalronden sänds med start klockan 18.00 i Sportkanalen/C More Golf.

Här är svenskornas starttider under finalronden:

14.00 Maja Stark

15.10 Beatrice Wallin

15.50 Linn Grant

16.20 Ingrid Lindblad


Text: Martin Strömberg • 2021-04-03
TournyttAugusta NationalAugusta National Women’s AmateurBeatrice WallinIngrid LindbladLinn GrantMaja StarkRose ZhangTournytt
Rulla till toppen