Det räckte inte riktigt hela vägen för Ingrid Lindblad under slutronden och hon fick nöja sig med en delad tredjeplats i Augusta National Women´s Amateur // Foto: Christer Höglund

ANWA

Lindblad delad trea på Augusta National

Var ett enda slag från särspel i Augusta National Women's Amateur.

Text: Martin Strömberg • 2021-04-03 Uppdaterad 2021-04-04

Det blev en meriterande och hedersam delad tredjeplats för Ingrid Lindblad, från Ringenäs GK, när Augusta National Women’s Amateur avgjordes under lördagskvällen.

Lindblad gick ut i sista bollen i delad ledning med amerikanskan Rose Zhang, men det blev inte riktigt den starten som svenskan ville ha. Bogey både på ettan och trean och sedan fick Lindblad länge inte riktigt kontakt med täten.

Från tee var Lindblads spel i stora delar felfritt. Även med järnen gav hon sig flera chanser, men puttern ville inte samarbeta.

Hon hade en brutal koppsnurr, 180 grader, för birdie på det sjätte hålet. Strök hålkanten ack så hårfint med birdieputten på det sjunde och missade även från drygt två meter för birdie på det nionde.

Men efter rondens första birdie på det 13:e hålet, par 5, så var hon plötsligt inom ett slag från ledningen efter att spelkamraten Rose Zhang och tjejerna framför tappat slag.

Trots en snöplig treputt efter att ha träffat greenen på två slag på det 15:e hålet, par fem, hade Lindblad ändå segermöjligheten kvar hela vägen till 18 efter en riktigt fin birdie på 17:e, som tog henne till två över par sammanlagt.

I klubbhuset stod Emilia Migliaccio och Tsubasa Katijani med 218 slag, ett över par.

Tyvärr missade svenskan greenen till höger och behövde alltså sänka chippen för birdie. Det gjorde hon inte, men lyckades ändå rädda ett fint par för 75 slag på ronden.

– Det var tufft därute idag. Även om man träffade green så var det absolut ingen given tvåputt. Men det är en otrolig upplevelse att få chansen att spela här, det är inte så många som ens får den möjligheten, sa Lindblad på presskonferensen.

Av övriga svenskor spelade Maja Stark bäst. Hon tog sig vidare till finalronden som 30:e och sista spelare. Men på lördagen var hon bäst av alla i hela fältet. Med sex birdies i scorekortet kunde hon till slut signera för 69 slag och klättrade hela vägen till en delad tionde plats, tillsammans med bland andra Beatrice Wallin, som hade 72 slag sista ronden.

– Jag är ganska nöjd med dagen och hade bra koll på järnslagen, vilket var skönt och det var lättande att puttarna äntligen ramlade i. Framförallt var det väldigt kul, säger Maja Stark till Svensk Golf.

Linn Grant avslutade med 78 slag och hamnade på en delad 16:e plats.

Segern gick till den 17-åriga japanskan Kajitani efter särspel mot amerikanskan Emilia Migliaccio, vars mamma Ulrika är svenska och spelade collegegolf ihop med Annika Sörenstam i Arizona. Kajitani gjorde par på första särspelshålet (18:e) medan Migliocci missade green till höger, träffade bunkern med tredjeslaget och inte lyckades göra par.

Klicka på bilden för att se hela den slutliga resultatlistan.


Text: Martin Strömberg • 2021-04-03
TournyttAugusta National Women’s AmateurBeatrice WallinEmilia MigliaccioIngrid LindbladLinn GrantMaja StarkTournyttTsubasa Kajitani
Scroll to Top