Linn Grant är delad åtta inför avslutningsronden av Augusta National Women´s Amateur // Foto: Christer Höglund

ANWA

Grant i slagläge: ”På Augusta kan vad som helst hända”

Världstvåan smyger i vassen inför slutronden på lördag.

Text: Martin Strömberg • 2021-04-02 Uppdaterad 2021-04-02

Svenska Linn Grant är rankad tvåa i världen och en av de absolut största förhandsfavoriterna i Augusta National Women´s Amateur.

Men under andra ronden på Champions Retreat fick hon inte riktigt med sig scoren och tviingades nöja sig med 76 slag. Totalt är hon två över par och delar åttonde plats inför finalronden på Augusta National på lördag.

– Jag är lite besviken, helt klart. Jag slog bollen solitt men fick inte riktigt i puttarna idag och missade ett par korta. Det var visserligen lite lurigt därute men lite besviken med resultatet ändå.

Framför sig har Grant bland annat världsettan på världsrankingen, Rose Zhang och sin svenska landslagskompis, Ingrid Lindblad. Båda tre slag före i delad ledning, men tre slag är inte mycket på Augusta National, det har vi fått lära oss genom alla år i Masters Tournament.

– Jag har aldrig spelat med Rose man jag har sett henne och Ingrid känner jag naturligtvis väl och har spelat mycket med. Båda är superduktiga och kan verkligen skjuta sönder banan. Men jag är positiv inför sista ronden, på Augusta National kan vad som helst hända och tre slag är ingenting. Det är en dubbel samtidigt som man gör birdie så är man lika igen och jag har fortfarande bra chans.

Under fredagen väntar en inspelsrond för alla och då får Grant möjligheten att känna på banan igen. Under 2019 spelade hon ett inspelsvarv men inget tävlingsvarv på Augusta National.

– Jag ska verkligen njuta. Jag ska gå ut och lära känna banan och göra mina anteckningar och jag ska lägga lite extra tid på min puttning och förhoppningsvis är jag redo på lördag.


Text: Martin Strömberg • 2021-04-02
TournyttAugusta National Women’s AmateurIngrid LindbladLinn GrantRose ZhangTournytt
Rulla till toppen