Shanshan Feng gjorde comeback med dunder och brak efter 16 månaders tävlingsuppehåll // Foto: Getty Images

ANA Inspiration

Första tävlingen på 16 månader – gick på 67 slag

Feng stoppade klubborna i garderoben under hela 2020.

Text: Martin Strömberg • 2021-04-02 Uppdaterad 2021-04-02

Under förra årets pandemi beslutade sig den förre världsettan Shanshan Feng att ta ett viloår för att åka hem till Kina från sin nuvarande bostad i USA, och för att tillbringa tid med vänner och familj.

– Det var ett svårt och jobbigt år för de allra flesta förra året men jag bestämde mig för att åka hem. Jag hade en bra tid och njöt av att kunna spendera tid med familjen men det är klart att jag också saknade tävlingarna, berättade Feng efter sin första tävlingsrond sedan Tour Championship i Florida i november 2019.

Hon säger själv att hon inte rörde klubborna under hela förra året och att hon inte tränat jättemycket inför comebacken den här veckan i sin första major sedan hon missade kvalgränsen i Women´s British Open på Woburn 2019.

– Jag tog fram klubborna för ett par månader sedan och hade egentligen velat spela tidigare men det gick inte på grund av visa-reglerna. Men jag känner mig som en gammal rookie, berättade hon efter första ronden i ANA Inspiration, som var sensationellt bra.

Feng gick runt på 67 slag och är delad tvåa, ett slag bakom ledande thailändskan Patty Tavatanakit.

– Jag hade sett fram mot tävlingen och jag var lite nervös i går kväll. Men jag sa till mig själv att bara njuta och göra mitt allra bästa, hundra procent i alla lägen och hela tiden hitta positiva tankar om mitt eget spel. Jag visste inte hur det skulle gå men jag är glad att det gick såpass bra. Jag känner mig såklart väldig spelsugen och mentalt fräsch.

Svenskorna inledde också ANA Inspiration bra och Anna Nordqvist delar fjärdeplatsen efter första ronden.


Text: Martin Strömberg • 2021-04-02
TournyttANA InspirationAnna NordqvistLPGA TourMission Hills GCPatty TavatanakitShanshan FengTournytt
Scroll to Top