Henrik Stenson har setts träna på rangen med sin ikoniska Callaway Diablo Octane-spoon som gett så många fairwayträffar genom åren. Foto: Getty Images

Diablo + Stenson = sant

Trotjänaren tillbaka? Stenson har setts med klassiska klubban

Vi säger inte att det alltid ska vara som det alltid varit. Men när det kommer till Henrik Stenson och hans klassiska spoon är det nog bäst att de håller ihop.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-31 Uppdaterad 2021-04-01

Få spelare i världen är lika förknippade med en golfklubba som Henrik Stenson och hans klassiska Callaway Diablo Octane-trätrea. Tillsammans skapade de golfhistoria men för två år sedan valde svensken att byta ut den. Permanent, trodde vi.

Nu ser det dock ut som att den är tillbaka i svenskens bag lagom till veckans Valero Texas Open.

Under tisdagens träningspass lyckades GolfWRX få en glimt av svensken svingandes den klassiska golfklubban.

2019, när Stenson bytte bort sin trotjänare, sa han så här till PGA Tour:
– Det är alltid tråkigt när en av dina trotjänare måste pensioneras. Jag visste långt innan jag bytte bort den att ny teknologi var både bättre och mer effektivt. När den ena gick sönder i februari 2017 tvingades jag stoppa en ny modell i bagen och den var mycket hetare.

Men bättre och mer effektiv teknologi kanske inte är allt, trots allt. Med det lika klassiska Grafalloy Blue X-skaftet kanske 44-åringen kan vända den negativa trenden han är i lagom till Masters Tournament som inleds nästa torsdag. Första steget blir dock att se honom svinga klubban under torsdagens öppningsrond av Valero Texas Open.

Henrik Stenson spelar de första två ronderna tillsammans med Sung Kang och Martin Trainer. Den andra svensken i tävlingen är klart mer formstarka Henrik Norlander, som behöver en seger i Texas för att få göra Masters-debut i hemstaden Augusta om en vecka.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-31
TournyttUtrustningCallawayHenrik StensonPGA TourTournyttUtrustningWoods
Rulla till toppen