Maja Stark och tre andra svenska amatördamer ska den här veckan förhoppningsvis ta sig an Augusta National under sista ronden av Augusta National Women’s Amateur // Foto: Getty Images

ANWA

Stark är redo för Augusta National

Vet vad som krävs på den mytomspunna banan.

Text: Martin Strömberg • 2021-03-31

Efter att ha ställts in 2020 på grund av covid-19 spelas nu Augusta National Women’s Amateur för andra gången.

Vid första tillfället 2019 vann amerikanskan Jennifer Kupcho och två svenskor fick spela avslutningsronden på Augusta National den gången.

Den ena var Beatrice Wallin, som slutade delad sjua, den andra var Maja Stark, som slutade på en 25:e plats då.

Till den här gången har hon lärt sig en hel del om hur banan spelas.

– Jag tror att jag lärde mig var det är okej att gasa och var man ska spela lite säkrare. Jag tror att utslagen och järnen måste sitta ganska bra för det är viktigt att komma in med hög vinkel och mycket spinn på greenerna, berättar Stark för Svenskgolf.se.

Maja Stark förbereder sig för ett slag under förra upplagan av Augusta National Women’s Amateur 2019 // Foto: Getty Images

Augusta National Women’s Amateur spelas över 54 hål med start på onsdagen. Först gör man två ronder på Champions Retreat varefter man har en dags inspel för alla på Augusta National. Sedan spelar de 30 främsta finalronden, också den på Augusta National.

Årets startfält består av 82 spelare och 21 av världens 25 bäst rankade amatörer finns med. Just nu är fyra svenskor bland de tio främsta på just den rankingen och Maja Stark, som till vardags spelar collegegolf i Oklahoma State, är sexa. Hon ser fram mot utmaningen den här veckan.

– Jag är väldigt taggad på veckan och spelet känns ganska normalt just nu skulle jag säga. Det finns ju alltid saker att jobba på.

Övriga svenskor till start i Augusta National Women’s Amateur är Ingrid Lindblad, Beatrice Wallin och Linn Grant.

Här kan ni följa resultaten i Augusta National Women’s Amateur.


Text: Martin Strömberg • 2021-03-31
TournyttAugusta NationalAugusta National Women’s AmateurBeatrice WallinIngrid LindbladLinn GrantMaja StarkTournytt
Scroll to Top