Yealimi Noh har fått ett stort straff för långsamt spel. Foto: Getty images

Dyra sekunder

Rookie bötfälld för långsamt spel – gick back trots klarad kvalgräns

Det är extremt ovanligt att spelare bötfälls eller pliktas för långsamt spel, även om reglerna är tydliga gällande detta. Men rookien Yealimi Noh fick ett rejält straff efter förra veckans tävling.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-31

LPGA Tour-rookien Yealimi Noh har fått 10 000 dollar i böter, ungefär 87 000 kronor. Detta på grund av sitt långsamma spel under förra veckans Kia Classic.

Enligt Golfweek.com ska hon ha mottagit två varningar under den tredje ronden för sitt långsamma spel. Hennes första varning för långsamt spel ska hon också ha mottagit redan förra året då hon gjorde sin debut. Hon själv har inga ursäkter.
– Jag kan inte överklaga eftersom det uppenbarligen är mitt fel. Det här är en mycket bra läropeng för mig. Jag kommer självklart aldrig göra om det förhoppningsvis, vilket är bra. Men det är en hård smäll, det är mycket pengar, säger Noh till Golfweek.

Mycket pengar är det verkligen. Noh slutade delad 61:a i Kia Classic och tjänade då 4 247 dollar, alltså inte ens hälften av bötesbeloppet.

Det är mycket ovanligt att spelare faktiskt bötfälls för långsamt spel. Sedan 1995 har endast en spelare på PGA Tour fått ett slags plikt för att ha spelat för långsamt. I The Masters 2013 tilldelades 14-årige amatören Tianlang Guan från Kina plikt efter att ha tagit för lång tid på sig.Text: Jesper Johansson • 2021-03-31
TournyttLPGA TourTournyttYealimi Noh
Scroll to Top