Linn Grant är en av förhandsfavoriterna i veckans stortävling för amatörer. FOTO: Getty Images

ANWA

Grant: ”Förväntar mig att jag spelar bra”

Som en av förhandsfavoriterna inför veckans stora amatörtävling har Linn Grant en del tyngd på sina axlar. Hon gör inget för att lätta på den vikten utan är tydlig med att hon vill slåss om segern.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-31

Linn Grant är Augusta National Women’s Amateurs hetaste spelare. Hon kommer in till veckans stora amatörtävling med resultatraden 1-1-1-1-2 i sin senaste fem collegetävlingar och hon är den näst högst rankade amatören i världen. För två år sedan klarade hon inte kvalgränsen och fick därmed inte spela finalvarvet på Augusta National, men i år har hon inte bara siktet inställt på finaldagen. Hon förväntar sig att slåss om segern.
– Jag menar, jag förväntar mig att jag spelar bra. Jag är här för att försöka vinna och jag vill verkligen vara med och slåss om segern och ge mitt allt, säger Grant inför tävlingen.

De första två tävlingsvarven av tre spelas på Champions Retreat, som ligger i Evans, en förort till Augusta, Georgia. Skicket ska hålla absolut toppklass även om den, precis som de flesta banor i världen, kanske inte riktigt kan jämföra sig med Augusta National. Ur ett golfperspektiv är den dock en tuffare nöt att knäcka än den klassiska majorbanan. För två år sedan var det nämligen samma upplägg för spelarna och då var den övergripande känslan att birdies var lättare att skriva in i scorekortet på Augusta National. Linn Grant ser fram emot Champions Retreat-utmaningen.
– Jag gillar den. Den har lite US Open-känsla över sig. De bästa spelarna kommer att vara i ledning och de som har det tufft kommer ligga i botten av ledartavlan. Så om du har en dålig dag kommer du att straffas

Linn Grant var en av de som hade lite tuffare på Champions Retreat 2019 med ronderna 79-72. Kanske kan hon ha plockat upp ett och annat då, för att därmed vara bättre förberedd i år.
– Inte så mycket men kanske lite. Vi promenerade banan idag och sa att det finns vissa ställen där vi vill ligga och ställen där vi inte vill vara. Jag känner att jag har lite bättre koll på dem eftersom jag spelade förra gången men jag ska inte överdriva min fördel, säger Grant.

Tjejernas tur på Augusta NationalText: Jesper Johansson • 2021-03-31
TournyttAugusta NationalAugusta National Women’s AmateurAugusta National Womens AmateurLinn GrantTournytt
Scroll to Top