Billy Horschel lyckades bemästra de svåra förhållandena bäst och vann WGC-Dell Technologies Match Play i Austin // Foto: Getty Images

WGC Match PLay

Horschel matchspelskung i Austin

Klarade överlevnadsgolfen i Texas bäst.

Text: Martin Strömberg • 2021-03-29 Uppdaterad 2021-03-29

Sista dagen av WGC-Dell Technologies Match Play präglades av hårda byiga vindar runt Austin CC.

Det blev en annan typ av spel jämfört med under gruppspelet, nu handlade det mer om att hålla bollen i spel, undvika pliktslag och bogeys. Birdies var plötsligt en bristvara.

Första semifinalen mellan Billy Horschel och fransmannen Victor Perez blev en match där Horschel matade par efter par medan Perez, som varit säkerheten själv de första dagarna, plötsligt fick stora problem med sina längder i vinden. Han gjorde två tre grova misstag vilket räckte för Horschel, som till slut vann med 3/2.

– Vi visste att det skulle bli en tuff dag och planen var att undvika misstag och göra så många par som möjligt. Jag gjorde verkligen inget märkvärdigt eller heroiskt utan försökte bara att hålla bollen i spel. Victor gjorde ett par misstag och jag lyckades vinna, sa en nöjd Horschel, som i finalen ställdes mot sin glödheta landsman, Scottie Scheffler.

Scheffler hade redan slagit ut Ian Poulter och Jon Rahm på vägen mot semifinalen, där han ställdes mot rutinerade Matt Kuchar. Inte heller den matchen blev en särdeles välspelad historia och Scheffler kunde vinna efter att ha gjort birdie på det 17:e hålet och gått ett hål upp.

På sista hålet hade Kuchar möjligheten att ta matchen till extrahål men missade sin birdieputt från fyra meter.

Finalen fortsatte i samma mönster. Spelarna gjorde bara en birdie var på hela ronden och det var istället antalet bogeys som avgjorde. Scheffler tappade slag på hål 7 och hål 9 och det räckte för Horschel, som till slut vann med 2/1.

– Det var ingen dag då det gick att bjuda på skönspel och ingen av mina motståndare hade sin bästa dag vilket var tur för mig. Jag är överlycklig och glad över den här framgången och målsättningen med året är att kunna vara med och slåss om segern i någon av majortävlingarna.

Billy Horschel vann två slutspelstävlingar och hela FedEx-cup 2014 men matchspelssegern i Austin var hans första WGC-titel och hans första seger på PGA-touren sedan han vann i New Orleans 2018.

Han var rankad på 32:a plats av de 64 i startfältet och segern tog honom upp till sjunde plats på FedEx Cup-listan tidigt under säsongen.

I matchen om tredje plats besegrade Matt Kuchar Victor Perez med 2/1.


Text: Martin Strömberg • 2021-03-29
TournyttAustin CCBilly HorschelMatt KucharPGA TourScottie SchefflerTournyttVictor PerezWGC Match Play
Scroll to Top