Madelene Sagström klättrade hela vägen genom fältet upp till en delad femteplats efter 64 slag // Foto: Getty Images

LPGA Tour

Birdieexplosion av Sagström

Har chans på topplacering efter 64 slag tredje ronden.

Text: Martin Strömberg • 2021-03-28 Uppdaterad 2021-03-28

Efter inledande ronder på 72-74 och en inledande dubbelbogey på lördagsronden, var Madelene Sagström lååångt från täten i Kia Classic.

Men i golf kan saker ibland hända fort och elva birdies senare är Sagström faktiskt bara ett slag från andraplatsen.

Det blev 64 slag tredje dagen.

– Jättekul. Jag har spelat bra de senaste dagarna men varit i vägen för mig själv lite. Jag hade lite snabb sms-konversation med min coach och min caddie igår och idag gick det mycket bättre.

Efter en hookad drive och dubbel på ettan så radade Sagström upp hela elva birdies på lördagen, bland annat fem i rad mellan hål 5 och 9, och hon vände på 31 slag med en dubbel på första.

Enda bogeyn på vägen hem kom på hål 14.

Efter en missad kvalgräns och en delad 66:e plats hittills under 2021 är nu Sagström delad femma inför sista ronden. Kanske kan formen från tidigt ifjol vara på väg att infinna sig igen.

– Jag ska bara gå ut och spela så fritt jag kan i morgon och lita på att mitt spel är tillräckligt bra och att alla träningspass ska bära frukt. Jag hoppas på lite fler birdies.

I ledningen efter tre ronder finns sydkoreanskan Inbee Park, som jagar sin 21:a seger på LPGA-touren. Park hade 69 slag tredje dagen, är 12 under par totalt och sex slag före Sagström med fyra spelare på sex under par och delad andraplats.

– Jag hoppas på en liknande dag i morgon och planen är att fortsätta att träffa många fairways och greener, sa Park efteråt.

Också Anna Nordqvist hade en fin tredjerond på 70 slag och hon är på delad 22:a plats inför sista ronden, medan Pernilla Lindberg (77) är på delad 75:e plats.

Klicka på bilden för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-03-28
TournyttAnna NordqvistAviara GCInbee ParkKia ClassicLPGA TourMadelene SagströmPernilla LindbergTournytt
Rulla till toppen