Andrew Yun lyckades måndagskvala för första gången i livet – då föddes hans och fruns andra barn // Foto: Getty Images

PGA Tour

Måndagskvalade till PGA-touren – såg sitt barn födas via Facetime

Lyckades kvala sig in för första gången – då föddes sonen.

Text: Martin Strömberg • 2021-03-27

Andrew Yun har haft en händelserik vecka så här långt.

Yun, som inte har någon status på PGA-touren försöker att slå sig in via kval, inbjudningar och mindre tourer. Enda touren som han har status på är MacKenzie Tour i Kanada.

I måndags kvalade han sig in i veckans sidotävling på PGA-touren, Corales Puntacana Resort & Club Championship i Dominikanska Republiken.

I tisdags föddes hans och frun Lucis andra barn, Ezra, en vecka för tidigt, en födsel som Andrew fick följa via Facetime, då Lucis mamma filmade hela förloppet. Enligt prognoserna skulle Ezra ha fötts den 31 mars och då skulle Andrew ha varit hemma i Scottsdale för att vara med.

Nu ville Ezra ut lite tidigare.

– Min fru är bäst. Hon förstår situationen och hur svårt det är. Om jag hade haft full status och fått spela var som helst så hade det varit annorlunda. Men jag har spelat 60-70 måndagskval och detta är första gången jag tagit mig vidare. Luci har själv spelat som professionell och hon förstår att jag inte kunde vara med vid förlossningen.

Och inför tredje ronden har Yun verkligen möjlighet att göra avtryck. Han delar sjätteplatsen på fem under par, bara två slag bakom ledartrion bestående av Rafael Campos, Fabrizio Zanotti och Justin Suh.

Richard S Johanson (72-69) avslutade fint andra dagen och delar 21:a plats, fyra slag från ledning medan David Lingmerth (73-72) är på delad 60:e plats.


Text: Martin Strömberg • 2021-03-27
TournyttAndrew YunDavid LingmerthFabrizio ZanottiJustin SuhPGA TourRafael CamposRichard S. JohnsonTournytt
Scroll to Top