Kevin Na valde att inte utnyttja chansen att vinna ett hål "gratis" under matchen mot Dustin Johnson // Foto: Getty Images

WGC Match Play

Dustin utslagen – skänkte putt till sig själv

Na slog ut världsettan men gick inte vidare själv ändå.

Text: Martin Strömberg • 2021-03-27 Uppdaterad 2021-03-27

För tredje året i rad slogs världsettan Dustin Johnson ut redan i gruppspelet av WGC-Dell Technologies Match Play.

Han föll i sista omgången mot Kevin Na med ett hål i en svängig match.

Och snacket efteråt handlade om en incident där Johnson missade en birdieputt från tre meter för att sedan knacka tillbaks returen till sig själv utan att ha fått klartecken från Na. Situationen påminde om den för två år sedan då spanjoren Sergio Garcia tog upp en kort putt utan att ha fått tumme upp av motståndaren Matt Kuchar.

Garcia förlorade hålet 2019 men Na nöjde sig den här gången med att berätta vad han tyckte för Dustin Johnson för att sedan gå vidare.

– Jag hade inte sagt något och han bara tog upp den. Jag tänkte aldrig på att straffa honom för det utan gick bara fram och sa: ”jag vet att den var kort men du måste fortfarande vänta på klartecken”, berättade Na efteråt.

Spelarna delade hålet på par men efter birdies på både 17 och 18 vände Na den svängiga matchen till seger. Men inte heller Na gick vidare från den jämna grupp 3 där till slut skotten Robert MacIntyre drog längsta strået.

Den enda toppseedade spelaren från gruppspelet att gå vidare till de 16 sista var spanjoren Jon Rahm.


Text: Martin Strömberg • 2021-03-27
TournyttDustin JohnsonEuropean TourJon RahmKevin NaPGA TourRobert MacIntyreTournyttWGC Match Play
Rulla till toppen