Det blev inte riktigt den återkomst Michelle Wie West hade hoppats på. Foto: Getty images

Tournytt

81-rond för Wie West – delad 17:e plats för bästa svenskorna

Det var inte riktigt starten hon själv hade hoppats på, men Wie West var nöjd med torsdagsronden.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-26

Under torsdagen gjorde Michelle Wie West comeback efter nästan två år. Men det var inte riktigt resultatet hon sökte.

81 slag, nio över par, innebär att hon är totalt 15 slag bakom ledande Inbee Park efter 18 spelade hål.
Nio över par innebär en delad 142:a-plats i tävlingen med 144 startande men det såg länge ut som att det skulle bli en bättre torsdag för amerikanskan. Hon inledde nämligen med en birdie. Tråkigt nog visade den sig bli hennes enda under torsdagen.

Istället blev det sju bogeys de nästkommande 13 hålen. Med ytterligare två dubbelbogeys och en bogey på hål 18 var 81-ronden ett faktum.
– Jag slog många bra slag idag. Det kändes bara som att jag hade några oturliga studsar här och var som hade kunnat göra en stor skillnad. Samtidigt, jag kunde inte sätta några puttar. Det är en del av spelet jag verkligen måste förbättra, sa Wie West efter ronden.

– Jag tar med mig mycket positivt från förstaronden. Det kanske inte såg ut så, men jag är exalterad. Jag är tacksam för att få vara här ute igen. Tacksam över att jag har ytterligare en rond imorgon för att kalibrera spelet inför nästa veckas ANA Inspiration. Jag hoppas jag gör många birdies imorgon.

Efter 18 spelade hål är Anna Nordqvist och Pernilla Lindberg bästa svenskor i veckans Kia Classic. De båda är ett under par, vilket innebär en delad 17:e-plats. Madelene Sagström är ett slag bakom duon och ytterligare ett slag därefter är Dani Holmqvist. Linnea Ström hade en tyngre dag och är +5, vilket innebär en delad 116:e-plats.

Här är toppen av ledartavlan:


Text: Jesper Johansson • 2021-03-26
TournyttLPGA TourMichelle WieMichelle Wie WestTournytt
Scroll to Top