Bryson DeChambeau lyckades inte besegra fransmannen Antoine Rozner under onsdagen. Foto: Getty images

Tournytt

Flera oväntade resultat i Texas

Bryson DeChambeau, Rory McIlroy, Justin Thomas och Tony Finau fick alla – trots förhandsfavoritskapet – skaka hand som förlorare.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-25

Sedan 2015 har WGC-matchspelet använt sig av ett gruppspel, vilket gör att en förlust inte är lika förödande som tidigare. Men trots det är det förstås inte bra att förlora. Under torsdagen var det dock just det som många stjärnor gjorde. De förlorade mot betydligt lägre rankade spelare.

Rory McIlroy förlorade stort mot Ian Poulter, vilket man får säga var lite överraskande. Till slut blev det 6&5 för engelsmannen mot nordirländaren.

Här är de andra överraskningarna under torsdagen:

Antoine Rozner besegrade Bryson DeChambeau

Den största överraskningen under onsdagen var att femterankade DeChambeau förlorade mot fransmannen Antoine Rozner, 2 upp.
Rozner lyckades ta sig in i veckans tävling efter att ha vunnit Qatar Masters för två veckor sedan. Efter matchen meddelade han att det fanns lite nerver när det kom till att avsluta matchen, men en magisk flop på dagens sista hål avgjorde matchen.
– Jag tror det är en av de där slagen man bara ska gå upp och slå. Jag lyckades genomföra det väldigt bra, högt över träden. Jätteglad att den hamnade nära eftersom den satte stor press på Bryson och hans sista slag, sa Rozner efter ronden.

Thomas föll mot Kuchar

Redan på hål 1 tog Matt Kuchar ledningen mot Justin Thomas, som för två veckor sedan vann Players Championship. På hål 3 hade han utökat den till två poäng innan Justin Thomas satte en lång birdieputt på fyran, vilket såg ut att vara starten på en comeback. Men istället för att Thomas skulle ta sig in i matchen gjorde Matt Kuchar tre birdies de kommande fyra hålen, vilket innebar att Thomas inte hade mycket att sätta emot. Som mest var Kuchar 5 upp på Thomas och han vann till slut bekvämt, 3 upp.
– Jag tror inte så många har satsat sina pengar på mig den här veckan med tanke på de senaste veckornas spel. Men jag har jobbat hårt tillsammans med min tränare de senaste två månaderna och hela tiden gjort små förändringar och fortsatt trumma på och de senaste dagarna har bitarna fallit på plats och jag spelar mer som mitt forna jag, sa Kuchar efter segern.

Frittelli besegrade Finau

Redan på det 13:e hålet var matchen mellan Dylan Frittelli och Tony Finau över. Sydafrikanen lyckades besegra tävlingens tolfte högst rankade spelare och kanske kan man härleda den enorma segern till veckans spelplats.
Som studerande på University of Texas borde Frittelli ha spelat en å annan rond på Austin Country Club, kan man tänka sig. Men det visar sig inte vara förklaringen.
– De första åren spelade vi inte här många gånger. Vi var väl rankade 20_e eller 30:e bäst i landet så jag antar att medlemsklubbar inte var så intresserade. Men när vi klättrade lagom till mitt sista år, då vi var bäst i landet, känns det som att vi fick fler inbjudningar till större och mer berömda klubbar, sa Frittelli efter stora segern.

Dylan Frittelli var långt ifrån säker på om han ens skulle få en startplats i veckan. Det var nämligen fem andra spelare som var tvungna att dra sig ur på grund av skada eller sjukdom för att sydafrikanen skulle få en plats. Trots det seger 6&5, alltså.

Här kan du se alla resultat från första dagens spel på Austin Country Club


Text: Jesper Johansson • 2021-03-25
TournyttAntoine RoznerBryson DeChambeauDylan FrittelliIan PoulterJustin ThomasMatt KucharRory McIlroyTony FinauTournytt
Scroll to Top