Linn Grant är en av förhandsfavoriterna till amatörtävlingen som avgörs på Augusta National Golf Club 3 april. Foto: Getty images

ANWA

Svenska supertalanger till Augusta

Svenska framtiden inom professionell golf gör upp på Augusta National i påsk. Fyra svenskor ska spela den prestigefyllda amatörtävlingen.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-23 Uppdaterad 2021-03-25

Augusta National Women’s Amateur ska för andra gången avgöras. Tävlingen spelas från sista mars till 3 april och med i startfältet finns fyra svenskor – alla med en mycket god vinstchans. Under vårsäsongen på college har de både vunnit och spelat till sig topplaceringar.

De fyra svenskorna som är med i årets upplaga av tävlingen är Linn Grant, Rya GK, Ingrid Lindblad, Ringenäs GK, Maja Stark, Abbekås GK och Beatrice Wallin, Hills GK.
Alla dessa fyra spelare är rankade topp-10 i världen och högst rankad av de blågula spelarna är Linn Grant. Hon kommer komma till Champions Retreat, där de första ronderna spelas, och Augusta National som världens näst bästa amatör enligt rankinglistan och efter tre tävlingar på college 2021 är hon obesegrad. Dessutom vann hon sista collegetävlingen innan pandemin satte stopp för tävlandet i USA.
Ingrid Lindblad har en seger, Beatrice Wallin och Maja Stark har vunnit vid två tillfällen.

Goda vinstchanser alltså. På Augusta National Golf Club.
Detta är inget vi är allt för bortskämda med och därför kan det finnas läge att bänka sig framför TV-apparaten på påskafton.
Då sänder nämligen C More Golf tävlingen. Mats Hallberg kommenterar och bredvid sig har han Katarina Vangdal, Sveriges förbundskapten.

Här kan du se hela startfältet


Text: Jesper Johansson • 2021-03-23
TournyttAugusta National Womens AmateurBeatrice WallinIngrid LindbladLinn GrantMaja StarkTournytt
Scroll to Top