Brooks Koepka slutade delad tvåa vid sin senaste start på PGA Tour, WGC Workday Championship. Foto: Getty Images.

Tournytt

Koepka bekräftar operation av sitt högra knä

Starten i The Masters omgärdas av allt större frågetecken för världstolvan.

Text: Eric Franzén • 2021-03-22

I mitten av mars kom det knapphändiga uppgifter om att Brooks Koepka skadat sitt högra knä. Den fyrfaldige majorvinnaren ville då, i samband med att han drog sig ur The Players Championship, inte gå in närmare på hur allvarlig skadan var eller hur han ådrog sig den. Men uppgav att den inte uppstått på golfbanan.

Nu uppger Koepka till Golfweek att hans högra knä har dislokerats vid skadan samt att han också ådragit sig ligamentskador.

Koepka bekräftar också att knäet opererades i Kalifornien under förra tisdagen, och att han för närvarande genomgår ett återhämtningsprogram på den amerikanska västkusten.  Under söndagen postade han också bilder i sociala medier där han går på kryckor, med bandagerat högerknä.
Koepka lämnar ännu inget konkret besked om hur han ser på möjligheterna för att spela i The Masters. När drygt två veckor återstår till att han ska vara på plats i Georgia för årets första herrmajor anger Koepka bara att “kommer att lyssna på sin kropp, oavsett vad den säger”.

Brooks Koepka slutade delad sjua i The Masters under fjolårets upplaga. Tidigare har Koepka kämpat sig igenom en längre tid av problem med sitt vänstra knä, som skadades när han halkade under en tävling i sydkorea 2019.


Text: Eric Franzén • 2021-03-22
TournyttBrooks KoepkaPGA TourThe Masters
Scroll to Top