Känslostorm på PGA National Resort & Spas sista green efter att Matt Jones sju år långa väntan är över. Foto: Getty Images.

Tournytt

Jones säkrade biljetten till Augusta

40-åringen tog karriärens andra seger på PGA Tour med överlägsen marginal.

Text: Eric Franzén • 2021-03-22

Matt Jones testades på många sätt under den avgörande ronden av Honda Classic. Dels genom en stark spurt av Aaron Wise, som var ett slag bakom Jones innan en olycksalig trippelbogey på hål tio grusade amerikanens chanser.
Och inte minst genom att han gick i ledarboll med JB Holmes, en av de notoriskt långsammaste spelarna på touren.
Jones övervann dock både Holmes utdragna äventyr på hål 2 och spridda birdiesvep från det övriga fältet.
Och inte minns tyglade han de nerver som onekligen gör sig påminda när du som 40-årig veteran jagar karriärens andra seger på PGA Tour.

– Under veckan hade jag som mål att röra mig lite långsammare på banan och försöka slappna av. Jag är normalt en person som gör saker i ett snabbt tempo och spelar golf på samma sätt, så jag försökte hålla mig lugn där ute, eftersom jag vet att det är ett måste när du spelar den här banan. Och det fungerade, konstaterar Matt Jones.

Jones kan nu blicka tillbaka mot en vecka som inleddes med ett tangerat banrekord, och där han varit i ledning under den övervägande delen av 2021 års Honda Classic. Den erkänt starka ballstrikern spelades i händerna med tuffa förhållanden och kunde framgångsrikt utnyttja hela sitt register i de 268 slag som krävdes för att bärga titeln. Söndagens rond avverkades på 68 slag, vilket gav Jones hela fem slags försprång till tvåan Brandon Hagy.

Segern är Jones andra på PGA Tour, och kommer sju år efter hans triumf i Shell Houston Open. Titeln innebär också att Jones säkrar en plats i The Masters, där han gör sin andra start i karriären. Det första steget inför resan till Georgia blir att undersöka om tränaren Gary Barter kan ta sig över dit från Australien. Jones och Barter arbetar annars främst via Facetime.

– Förhoppningsvis kan han komma dit. Men två veckor i karantän på ett hotell vore inte rättvist mot honom eller hans familj. Det har hittills fungerat ganska bra att arbeta via Facetime men vi får se hur vi kan lösa det här.

En desto tyngre söndag blev det för Alex Norén, som tappade ned till en delad 46:e plats efter sin avslutande 74-rond. Detta efter en svit med fyra raka bogeys under första nio.


Text: Eric Franzén • 2021-03-22
TournyttAlexander NorenMatt JonesPGA TourThe Masters
Scroll to Top