Lee Westwood hade en tung fredag i West Palm Beach, Florida. Foto: Getty Images.

Tournytt

Westwood: “Kan inte fortsätta i samma tempo som 20-åringarna”

En påtagligt sliten Lee Westwood fick lämna Honda Classic i förtid efter en missad kvalgräns. Den första sedan november månad.

Text: Eric Franzén • 2021-03-20

Efter två raka veckor i segerstridens hetluft sade både kroppen och huvudet stopp för Lee Westwoods del. Torsdagens lovande 70-rond följdes av en betydligt skakigare 78:a, där tre dubbelbogeys och lika många bogeys radades upp i scorekortet.

Efter ronden konstaterade engelsmannen självkritiskt att han egentligen borde följt upp andraplatserna i Arnold Palmer Invitational och The Players Championship med en ledig vecka.

– Kroppen sade redan från under förra söndagen. Jag svingade inte bra och började bli trött då. Det har varit tre veckor utan en ledig dag. Jag fyller 48 om en månad och kan inte fortsätta i samma tempo som 20-åringarna.

Att veckan startade med det 54 hål långa scoutingbesöket på Augusta Nationals backiga fairways lär också ha gjort sitt. 

– Jag tror att vi alla vet att det här blev en tävling för mycket i schemat för mig efter de två senaste veckorna. Men i en perfekt värld hade jag tagit ledigt efter de senaste veckorna andraplatser. Vad kan du göra? Eftersom jag kände att det här var en tävling som jag borde spela här så försökte jag släta över att jag kände mig väldigt trött där ute.

Inför nästa veckas WGC Match Play i Austin väntar nu några viktiga dagar av återhämtning för Westwoods del.

– Jag kommer bara att ta det lugnt under helgen. Jag kommer att stretcha mycket och göra en hel del rörlighetsträning. Och försöka sova längre än till halv sex, då jag klev upp i morse.

I toppen av ledartavlan återfinns Aaron Wise. Amerikanen har intagit förstaplatsen på tolv under par efter två raka 64-ronder, och skuggas närmast Brandon Hagy och Matt Jones på nio under.


Text: Eric Franzén • 2021-03-20
TournyttLee WestwoodPGA Tour