Alex Norén äntrar helgen med goda möjligheter att klättra från FedExCup-rankingens 98:e plats. Foto: Getty Images.

Tournytt

Norén ensam svensk kvar i Honda Classic

Alex Norén stod för en solid fredagsrond på PGA National i West Palm Beach. För Henrik Norlander och Henrik Stenson stannade årets upplaga av Honda Classic vid två spelade varv.

Text: Eric Franzén • 2021-03-20

Efter den missade kvalgränsen i Players Championship får Alex Norén åter en vecka med fyra tävlingsronder i kroppen, där också ett okänt antal viktiga FedExCup-poäng kommer att trilla in på kontot.

 Fredagen började i ett stabilt tempo med åtta raka par, efter starten på tionde hålet. Efter att banans avslutande par 5 nåddes på två gick Norén till ett under för dagen med en efterföljande tvåputt. En missad fairway på hål 1, Noréns tionde, resulterade dock i fredagens enda tappade slag mot par. 38-åringen från Stockholm studsade sedan säkert tillbaka till helt säker mark i reslutatlistan med birdies på hål 3 och 9 innan scorekortet stängdes med 68 slag på sista raden.

Inför de två återstående ronderna är Norén delad 42:a på ett under par, elva slag bakom ledande Aaron Wise. Samtidigt skiljer det endast fyra slag upp till en plats bland de tio främsta, där Norén kan ta rygg på namnkunniga profiler som Stewart Cink (-5, d10), Camilo Villegas (-6, 9) och Shane Lowry (-7, d5) i tätklungan.

Henrik Norlander hade också en lovande start på fredagen och gick de första hålen på ett under par. Andra nio, banans första halva, förvandlades dock snabbt till en tuff kamp mot kvalgränsen efter en bogey på trean, som därefter följdes av tappade slag på hål 7 och 8. Norlander signerade kortet med 72 slag och stannade totalt på tre över par, två slag bakom kvalgränsen.

Henrik Stenson (75 slag, +13 totalt) startade fredagen i tung uppförsbacke efter första speldagens 78:a. Visst hopp kunde skönjas under första nio som Stenson gick på ett under. Andra nio, på banans första halva, kan dock enklast beskrivas som ett totalt mörker, som slutligen avrundas med en trippel på hål 9.


Text: Eric Franzén • 2021-03-20
TournyttAlexander NorenHenrik NorlanderHenrik StensonPGA Tour
Scroll to Top