Alex Norén är tillsammans med Henrik Norlander på rätt sida kvalgränsen. Men det med minsta möjlig marginal. Foto: Getty images

PGA Tour

Två svenskar på rätt sida strecket

Efter 18 svårspelade hål på torsdagen är två svenskar på rätt sida kvalgränsen, om än med minsta möjliga marginal.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-19 Uppdaterad 2021-03-19

Man vet att man spelat bra då man man är tio slag före de spelare som är precis vid kvalgränsen – efter 18 hål.
Just så är det i veckans Honda Classic där Matt Jones tangerade banrekordet i riktigt svåra förhållanden.

Läs mer: Tangerat banrekord i Florida – “Årets rond, alla kategorier”

Jones behövde bara 61 slag, nio under par, på torsdagen. Samtidigt är just nu kvalgränsen på 71 slag, där 19 spelare befinner sig. Bland dem hittar vi namn som Phil Mickelson och Ian Poulter. Vi hittar också två svenskar.

Alex Norén gjorde tre birdies och fyra bogeys under torsdagen för att gå runt på 71 slag. Henrik Norlander hade samma resultat när alla 18 hål var spelade, men hans väg dit innehöll endast två birdies och tre bogeys.

De båda är alltså på rätt sida kvalgränsen men med en hel del att göra om de ska vara helt säkra på fyra ronder i veckan, då många spelare slåss om de sista platserna.

En spelare som högst troligt inte kommer att spela i helgen är Henrik Stenson. Precis som under förra veckans Players Championship fick han inte till det under öppningsronden utan behövde istället 78 slag för att ta sig runt Jack Nicklaus tuffa bandesign. Bogey på tvåan, dubbel på sexan och bogey på sjuan innebar 39 slag på vägen ut. Dubbel på elvan, bogey på tolvan, dubbel på hål 14 och bogey på hål 15 innebar att han där och då var hela tio över par. Men med birdies på de två avslutande hålen putsade han siffrorna och vem vet, kanske hittade han det han söker efter där och då. För något är det som saknas, då vi vant oss att se Henrik Stenson spela betydligt jämnare och bättre.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-19
TournyttAlexander NorenHenrik NorlanderHenrik StensonMatt JonesPGA TourTournytt
Scroll to Top