Lee Westwood och hans son, Sam, spelade Augusta National tidigare i veckan. Foto: Getty images

Tournytt

Westwoods senaste förlust? På Augusta National mot sin son

Lee Westwood fortsätter att ha svårt att vinna. Under veckan förlorade han med ett slag – mot sin son...

Text: Jesper Johansson • 2021-03-18

Lee Westwood har i de senaste två PGA Tour-tävlingarna slutat tvåa. Mellan förra veckans Players Championship och veckans Honda Classic åkte han till Augusta National för att spela med sonen. Även då blev det en andraplats efter en dramatisk avslutning på den klassiska majorbanan.

Sonen, Sam, lyckades vinna över sin pappa i en tävling över 54 hål på Augusta National. 36 hål på måndagen och 18 på tisdagen avgjordes först på sista green.
– Han satte en chip på sista hålet för att vinna pengarna. Det var så tufft som jag någonsin sett Augusta spelas, även om man räknar in Masters-veckor. Det var kallt, det spelades långt och greenerna var stenhårda. Bollen releasade verkligen. Det var ett par tuffa dagar på Augusta. Igår gick han runt på 83 slag, jag satte hans mål på 83 men han avslutade med en birdie så han vann pengarna, sa Westwood inför veckans tävling på PGA National i Florida.

Den senaste tidens framgång och spel på Augusta National gör att engelsmannen är något utmattad inför veckans tävling. Han säger att han känner av ansträngningen från de senaste veckorna i benen.
– Jag måste erkänna att jag är lite sliten. Jag känner mig urlakad. Det känns i benen att jag spelat mycket.

Trots det ska han alltså spela veckans tävling på tuffa PGA National. Han kommer dock inte ha Helen Torey, Westwoods flickvän på bagen. Istället blir det sonen Sam, som också ska jobba för sin pappa under The Masters i april.
– Jag gillar att vara där ute med dem båda. Båda gör att jag slappnar av. Men Helen är här på plats så jag kan prata med henne på kvällarna om vad som hände under dagen. Men Sam ser fram emot att vara caddie de kommande tävlingarna, säger Westwood.

Engelsmannen spelar de första två varven av veckans Honda Classic tillsammans med Keegan Bradley och Rhein Gibson.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-18
TournyttAugusta NationalLee WestwoodPGA TourTournytt
Scroll to Top