Tre spelare har smittats av covid-19 och kommer därmed inte att delta i veckans Honda Classic. Foto: Getty images

Coronavirus

Tre coronasmittade under Players Championship

Spelare under förra veckans stortävling på PGA Tour har smittats av covid-19 och kommer därmed inte spela veckans Honda Classic. Men frågan är om de smittat fler spelare utan att veta om det...

Text: Jesper Johansson • 2021-03-16

Gary Woodland, Doc Redman och Scott Piercy har alla testats positivt för covid-19. Detta innebär att de förstås inte får delta i veckans Honda Classic. Vad som också oroar är att de deltog i helgens Players Championship…

På plats på TPC Sawgrass fanns 20 procent av den maximala publikkapaciteten vilket möjligtvis är en orsak till smittospridningen. Piercy spelade också alla fyra ronder. Woodland och Redman spelade dock endast de första två varven, så de kan ha insjuknat under helgen och därmed inte smittat medspelare.
– Tyvärr behövde jag dra mig ur Honda Classic efter att ha testats positivt för covid-19, skriver Woodland på Twitter.
– Jag är glad över att jag mår bra men besviken över att inte kunna vara med i veckans tävling. Jag jobbar tillsammans med touren angående säkerheten och att återgå till tävlandet. Jag hoppas vara tillbaka snart.

Alla tre spelare har nu isolerats och gör förstås allt i sin makt för att tillfriskna så fort som möjligt samtidigt som de följer restriktionerna uppsatta av PGA Tour. Förhoppningsvis har de heller inte smittat några andra spelare längs vägen. Gary Woodland spelade de första två varven tillsammans med Ian Poulter och Billy Horschel. Doc Redman spelade med Harry Higgs och Charl Schwartzel. Scott Piercy spelade de två första varven tillsammans med Brandt Snedeker och Hudson Swafford, lördagsvarvet med Cameron Piercy och söndagsronden tillsammans med Kyoung-Hoon Lee.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-16
TournyttPGA TourPlayers ChampionshipTournytt
Scroll to Top