Michelle Wie-West är snart tillbaka och spelar. Foto: Getty images

Återtåget

Comeback för Wie-West? Klar för LPGA Tour-tävling

Det har gått nära två år sedan Michelle Wie-West senast spelade en professionell golftävling. Men nu ser hon ut att sikta på att ta sig tillbaka till världseliten.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-16 Uppdaterad 2021-03-16

Det har gått nästan två år sedan Michelle Wie-West tävlade på LPGA Tour. Trots det är hon fortfarande en gigant inom sporten. Sedan dess har hon gift sig, blivit mamma och dessutom arbetat för CBS under The Masters i höstas.
Nu ser hon ut att dessutom återgå till det vi känner henne bäst som: en av världens bästa golfspelare.

Wie-West ska nämligen spela Kia Classic på LPGA Tour 25–28 mars på Aviara Golf Club. Och mycket tyder på att hon använder den tävlingen som uppvärmning inför årets första major som spelas veckan därpå, ANA Inspiration.
– Vi är exalterade över att Michelle för tillfället är med i Kia Classic 2021. Vi ser fram emot att välkomna henne tillbaka till LPGA tour nästa vecka, säger tävlingsansvarige Lindsey Allen i ett mejl till Golf Digest.

31-åringen spelade senast på LPGA Tour i juni 2019 och är för närvarande rankad 534 i världen. Skador har varit ett ständigt problem för amerikanskan som den veckan sköt 84–82 på Hazeltine National när Womens PGC Championship avgjordes. Det året blev det endast fem starter för Wie-West och hon klarade bara en kvalgräns.

Wie-West har ännu inte bekräftat att hon ska delta i Kia Classic eller ANA Inspiration. Men hon har å andra sidan aldrig sagt att hon inte ska tävla igen. I tidigare intervjuer har hon bland annat sagt att hon gärna visar för sin dotter att hon spelar på LPGA Tour och med nio starter i Kia Classic genom åren kan väl nästa vecka vara en lika bra comeback som någon. Dessutom kan det innebära att hon spelar årets första major…


Text: Jesper Johansson • 2021-03-16
TournyttLPGA TourMichelle WieTournytt
Scroll to Top