Lee Westwood hade anledning att le, trots att han för andra veckan i rad slutade tvåa och inte lyckades vinna. Foto: Getty images

Plåster på silversåren

Westwoods fina vecka – Augusta National med sonen, sen tävling

Trots att det inte blev en seger den här helgen heller är livet som Lee Westwood fortsatt inte speciellt jobbigt...

Text: Jesper Johansson • 2021-03-15

Inför den avslutande ronden på TPC Sawgrass hade Lee Westwood en tvåslagsledning. Men efter en kämpig förstania slutade till slut engelsmannen ett slag bakom vinnaren Justin Thomas. Utöver andraplatsen i helgens Players Championship slutade han på samma position för en vecka sedan, då Arnold Palmer Invitational spelades.

Två raka andraplatser med fin vinstchans är förstås surt för Westwood, då han hade ett antal fingrar på troféerna redan innan söndagens ronder fick dem att glida ur hans händer.

Redan på torsdag kan han inleda sin revansch då han deltar i Honda Classic på PGA National. Fram till dess ska han dock läka såren genom att ha lite kvalitetstid med sin son. Efter sista ronden på TPC Sawgrass meddelade ”Westy” att han ska till Augusta National för att spela 36 hål med sin son,  Sam.
– Jag har ett par roliga dagar planerade. Jag ska till Augusta med min son, så det blir en bra måndag, sa han till medier på plats i Jacksonville.

Westwood har 19 tävlingsstarter på Augusta National och har två andraplatser. Inför sin 20:e start är planen att hans son ska vara caddie.
– Det blir första gången han spelar där. Han var där med mig för massa år sedan, men i år är han caddie under själva tävlingen. Så jag tänkte att det är lika bra att ta med honom för att spela 36 hål på måndag och tisdag.
– Det blir en bra far-och-son-resa. Jag ser fram emot det.

Trots två raka veckor utan segrar trots goda chanser är livet som Lee Westwood fortfarande relativt enkelt att hantera.
Andraplatserna gav honom också två rejäla påfyllningar på bankkontot, 2,7 miljoner dollar, ungefär 23 miljoner kronor. Även det kan väl kanske fungera som något slags plåster på såren, om det nu finns några sår att plåstra om.
– Jag har så roligt just nu. Alla fortsätter nämna min ålder. Jag är 48 om en månad och jag är fortfarande med här och tävlar. Jag spelar i sistagruppen tillsammans med spelare som Bryson DeChambeau och Justin Thomas och spelare som dem. Det är ren glädje att vara involverad och fortfarande spela bra och ha möjligheten att utmana, sa han efter ronden.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-15
TournyttAugusta NationalLee WestwoodPGA TourPlayers ChampionshipTournytt
Scroll to Top