Rory McIlroy drogs med i hastighetshajpen efter Bryson DeChambeaus seger på Winged Foot – nu vill han tillbaks till det gamla // Foto: Getty Images

The Players Championship

McIlroy om svingproblemen: “Drogs med i jakten på mer hastighet”

Påverkades av Brysons seger på Winged Foot.

Text: Martin Strömberg • 2021-03-13

De flesta spelare skulle vara nöjda med Rory McIlroys resultatrad den senaste tiden.

Sedan årsskiftet har han fyra topp 20-placeringar och en missad kvalgräns (Genesis Invitational) på sina fem starter, D16-D13-MC-D6-D10.

Men under Players Championship blev det två tunga ronder på 79-75 och en delad 142:a plats, långt under nordirländarens normalstandard.

Och efter andra ronden talade han ut om vad som han själv betraktar som ett svingproblem.

– Det började någon gång runt oktober förra året. Jag drogs med i jakten på att få mer hastighet och svingen blev flackare, längre och gick för mycket runt kroppen. Jag ökade ju visserligen hastigheten lite men på det hela taget var det negativt för min sving. Nu försöker jag väl att hitta tillbaks till ursprunget igen och det är inte så lätt som det låter.

Och han berättar också att Bryson DeChambeaus seger i U.S. Open på Winged Foot förra året, då amerikanen var helt överlägsen och till slut vann med sex slags marginal till tvåan Matthew Wolff, påverkade även normalt långslående McIlroy att ta det ett steg till.

– Jag skulle ljuga om jag sa att det inte påverkade mig precis som många andra. Vad man inte tänker på så ofta är hur bra Bryson är ur ruffen. Inte bara för att hans sving är så upprätt utan också tack vare att hans korta klubbor är längre och han kan få lite högre fart på klubban än vi andra spelare.

Efter Players ska McIlroy vara tävlingsledig men det innebär inte ledig från golf den här gången.

– Jag längtar efter att ställa mig på rangen och börja jobba. Jag är väldigt målmedveten och bestämd att ta mig tillbaks till det spel som jag vet att jag har.


Text: Martin Strömberg • 2021-03-13
TournyttBryson DeChambeauPGA TourRory McIlroyThe Players ChampionshipTournyttTPC Sawgrass
Scroll to Top