Alex Norén på 13:e green under torsdagen. En min som säger det mesta... Foto: Getty images

Tournytt

Svensk katastrofstart på TPC Sawgrass

Det ville sig inte för någon av de svenska spelarna i Players Championship under torsdagen.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-12

Svensk herrgolf är i dagsläget en bit ifrån sina bästa dagar. Istället för att blågula spelare slåss om segrar och har tätkänning har vi idag ingen spelare bättre än delad 134 i Players Championship.

Alex Norén, sex över par, är den spelare som gjorde bäst ifrån sig under torsdagen. Och med en birdie på hål 1 såg det ut att kunna bli något riktigt bra av den där ronden. Men sen ville det sig inte för svensken. Bogey på hål 4. Par hela vägen fram till hål 10, där nästa bogey gjordes. Sedan ytterligare två bogeys innan det var dags för hål 18 och dagens största siffra på scorekortet.
Med ett utslag till höger om fairway, långt ifrån vattnet, hade han en lurig vinkel in mot greenen. Från den tjocka ruffen fick han heller inte tag i bollen som han ville och den flög istället rakt över fairway, ner i vattnet. Därifrån slog han bollen över green och ner i en bunker. När hålet var färdigspelat hade en trippelbogey skapats.

Henrik Norlander då? Två slag sämre än Alex Norén. Bogeys på hål 1, 8, 9 och 10 innan dagens enda birdie kom på hål 11. Därefter fortsatte dock spelet i sin sakta gemak vidare in i klubbhuset. Bogeys på hål 13, 15 och 16 innan det var dags för avslutningen, som slutade i en dubbelbogey. +8 och en delad 141:a-plats för Norlander.

Och så den sista svensken. Henrik Stenson. Han hade verkligen inte en bra dag på jobbet under torsdagen utan signerade till slut ett scorekort innehållande 85 slag. Tre bogeys, en dubbel och en trippel på vägen ut. Två birdies, två bogeys, en dubbel och en trippel på vägen in. 13 över par gör att Henrik Stenson är sist i tävlingen med 54 hål kvar att spela.

Sergio Garcia leder Players Championship, sju under par.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-12
TournyttAlex NorénHenrik NorlanderHenrik StensonPGA TourPlayers ChampionshipTournytt
Scroll to Top