Sergio Garcia är i ensam ledning av veckans Players Championship. Foto: Getty images

Players Championship

Garcia trivs på extremt tuffa banan – leder med två

Efter att felbedömt tiden tvingades Sergio Garcia jogga upp på första tee. Sedan behöll han samma hastighet rakt ut på banan, för att till slut vara i ensam ledning.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-12

Samtidigt som Henrik Stenson gick runt på 85 slag, Ben An lämnade hål 17 med en elva på scorekortet och andra storstjärnor hade svårt att ens ta sig under 80 slag – hade Sergio Garcia full kontroll.

Rory McIlroy är sju över par, Tony Finau är sex. Xander Schauffele och Tyrrell Hatton är fyra över par och ytterligare flera stjärnor, bland annat Patrick Cantlay, hittas över par på ledartavlan.

Men Sergio Garcia såg ut att spela en helt annan bana under torsdagen. Samtidigt som flera motståndare sköt bort sig under torsdagen satte sig spanjoren i bästa tänkbara läge. I ensam ledning med två slag.
– Jag älskar den här banan. Valderrama och den här banan är två av mina favoriter och av någon anledning liksom passar de mig och mitt spel, sa Garcia efter ronden.
– Jag ser vad jag vill göra på varje hål och sen handlar det om utförande, men jag känner mig självsäker och jag gjorde bra ifrån mig.

 Det kommer kanske inte som en överraskning att Sergio Garcia trivs på TPC Sawgrass. Han vann tävlingen 2008. Slutade tvåa 2007 och förlorade i särspel mot Rickie Fowler 2015. Och 2014 blev det en tredjeplats i tävlingen.

Närmast bakom Sergio Garcia hittar vi Brian Harman, fem under par. Därefter Matt Fitzpatrick, Corey Conners och Shane Lowry, –4.

Här är toppen av ledartavlan:


Text: Jesper Johansson • 2021-03-12
TournyttPGA TourPlayers ChampionshipSergio GarciaTournytt
Scroll to Top