Steve Stricker hade en hektisk torsdag. Foto: Getty images

Players Championship

Från sitt eget hem via flyg till en delad tolfteplats

Efter en stressig morgon kunde Steve Stricker till slut ta sig till första tee på TPC Sawgrass för att delta som reserv i stortävlingen. Men det var på håret att han hann med...

Text: Jesper Johansson • 2021-03-12 Uppdaterad 2021-03-12

Steve Strickers torsdag var kanske i det stressigaste laget, men USA:s Ryder Cup-kapten visade att han inte behöver spela in en bana för att leverera.

Efter sin 70-rond på torsdagen berättade amerikanen om sin dag, som inleddes med ett samtal 06.45. På andra sidan telefonlinan fanns en person arbetande för Players Championship som meddelade att Harris English dragit sig ur tävlingen och att Stricker därmed var förstereserv.

Då blev det bråttom för 54-åringen, som vaknade upp i sydvästra Florida, många mil från Jacksonville. Stricker fick låna ett litet flygplan av en person i hans hemstad Naples för att flyga över staten. Väskan var redan packad och Stricker fick därefter ringa Harris Englishs caddie, Eric Larson (som tidigare varit caddie åt Steve Stricker), för att se om han ville jobba i helgen. Så blev det.
– De samlade ihop piloterna och jag var i luften runt 08.30, sa Stricker efter ronden.

Väl i luften fick han höra att han är med i tävlingen om han hinner till start. På flygplatsen i närheten stod en bil och väntade på spelaren som en halvtimme senare befann sig i ett av PGA Tours testcenter för covid-19. Därefter ställde han sig på en helt avskild plats på rangen för att värma upp, i väntan på ett negativt corona-test. Det fick han också.
Då kunde han förbereda sig ännu bättre och gick sedan ut för att alltså skjuta 70 slag på TPC Sawgrass, två under par. Det innebär att han är delad tolva.

En stressig morgon, helt klart. Och då ska man ha i åtanke att han efter ronden fortfarande inte hade någonstans att bo…
– Men jag är exalterad över att vara här och jag vet att mitt spel är i en helt okej bra form, så jag såg fram emot att spela den här banan, som jag spelat så många gånger förut. Det luriga var bara att hitta hastigheten på greenerna och hur bollen skulle rulla ut. Där var det som lurigast för mig.

Oavsett om det var lurigt eller inte var det inget problem för 54-åringen. Hans första nio hål gjorde han fyra raka birdies. Det blev visserligen några bogeys på vägen in. Men en delad tolfteplats efter att ha vaknat på andra sidan staten? Mycket väl utfört arbete.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-12
TournyttPGA TourPlayers ChampionshipSteve StrickerTournytt
Scroll to Top