Brooks Koepka kommer inte spela veckans tävling och frågan är hur länge han blir borta. Foto: Getty images

Rehab

Masters i fara? Koepka hemlighetsfull om skada

Brooks Koepka vill inte säga vad som har hänt. Men han meddelar att hans knäskada behöver undersökas innan han kan sätta en plan för kommande veckor, The Masters inkluderad.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-11

Brooks Koepka kommer inte till spel i veckans Players Championship. Anledningen är en knäskada och enligt Golfweek är nu årets första major, Masters Tournament i fara.

Koepka ska ha tänjt sitt högra knä och kommer att genomgå en ortopedisk konsultation nästa vecka för att se över hans kommande schema. Amerikanen vill än så länge inte meddela om han kommer spela The Masters eller inte, majorn som spelas andra veckan i april.
– Jag har ingen tidsram just nu. Vi kommer att veta mer efter första konsultationen, säger han till Golfweek.

Fyrfaldige majorvinnaren ville inte berätta hur allvarlig skadan är eller hur han ådrog sig den. Men skadan kom inte på golfbanan.
– En olycka skedde när jag var med familjen i helgen. Vi gör allt i vår makt för att kunna komma tillbaka så snart som möjligt.

Brooks Koepka har de senaste åren haft stora problem med skador. 2019 tvingades han avstå från tävlande efter att ha halkat under CJ Cup i Sydkorea. När han kompenserade för den skadan skapades problem med vänster höft. Och på senare tid har även nacken varit ett problem för fyrfaldige majorvinnaren som också tvingades avstå från spel i höstas på grund av operation och rehabträning av sitt knä.

Därför är det lite extra allvarligt när just Brooks Koepka skadar sig. Den digra skadehistoriken gör att han antagligen kommer behöva vara extra försiktig för att inte skapa större problem framgent.
Men trots alla skador har han den senaste tiden visat på god form. Han vann Phoenix Open i februari och slutade tvåa i WGC-Workday Championship på The Concession för två veckor sedan. Hade han varit skadefri fram till The Masters hade han också garanterat varit en av förhandsfavoriterna till att vinna majortävlingen. Nu? Ingen vet ännu. Men han själv är bestämd att återvända till proffsgolfen så snart som möjligt.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-11
TournyttBrooks KoepkaPGA TourPlayers ChampionshipThe MastersTournytt
Scroll to Top