Collin Morikawa har spelet för att trivas på TPC Sawgrass smala och svårträffade spelytor. Foto: Getty images

Players Championship

Majorvinnaren debuterar – ser fram emot tuffa utmaningen

Trots majorseger och en fjärdeplats på världsrankingen har Collin Morikawa faktiskt aldrig spelat en hel upplaga av Players Championship.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-10

TPC Sawgrass är en väldigt tuff bana. Inget snack om saken. Smala fairways och, kanske framför allt, små landningsytor på greenerna gör veckans bana till en skicklig ball-strikers paradis.

En av de spelare som är så framgångsrik i just spelet från tee till green är Collin Morikawa. Enligt statistikkolumnen ”Strokes Gained: Tee-to-green” är 24-åringen tourens tredje bästa spelare i den delen av spelet. Endast Bryson DeChambeau och Dustin Johnson är högre rankad.
Varje rond tjänar Morikawa i snitt 1,7 slag mot fältet.

Därför ser han förstås fram emot veckans tävling, som faktiskt blir första gången (om allt går som det ska) han spelar tävlingens alla fyra ronder. Han skulle nämligen debutera i Players Championship förra året, men fick då bara spela en rond.

Han har dock spelat den flera gånger förut. Så det är inte en helt vit canvas som väntar för bollbanekonstnären.
– Jag skulle säga att jag nog spelat här tio gånger tidigare. Jag har spelat den som junior och även förra året inför den här tävlingen. Det är en stor utmaning, ruffen är hög och nästan klibbig. Man får en känsla att om bollen är i det höga gräset är den svår att få ut. Så det gäller att ha bollen i fairway och jag ser fram emot att göra det den här veckan, sa Morikawa på sin presskonferens

LÄS MER: Stenson: ”Inte självförtroende att landa järnfyra på ett köksbord”

Det är lustigt. Collin Morikawa har aldrig spelat en hel upplaga av Players Championship. Ändå är han en av tourens största stjärnor och han har vunnit både en major och en WGC-tävling. När han vann sin major, PGA Championship på Harding Park, var det just det långa spelet som glänste lite extra. Banan var uppsatt med hög ruff och smala spelytor, vilket gynnade amerikanen. Veckans bana är uppsatt på ett liknande sätt, även om Harding Park inte är lika precist ritad utan mer en bana av den gamla skolan.
– Det skadar aldrig att vara i mitten av fairway, det kan jag lova, sa Morikawa.
– Jag är exalterad över att vara på plats och taggad över att tävla på TPC Sawgrass. Banan är i ett otroligt skick och det blir en tuff utmaning från torsdag och framåt.

Svensk Golf höjer den här veckan ett varningens finger för Collin Morikawa, med andra ord. Veckans tävling spelas på en bana som borde passa honom som hand i handske.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-10
TournyttCollin MorikawaPGA ChampionshipPGA TourPlayers ChampionshipTournytt
Scroll to Top