Jay Monahan meddelar att tester för covid inte kommer upphöra inom en snar framtid. Foto: Getty images

PGA Tour

Covid-testerna här för att stanna säger Monahan

Jobbiga covid-19-tester kommer fortsätta vara vardag för tourens spelare.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-10

Det var under Players Championship 2020 som touren avbröt tävlingen helt, då covid-19 hade satt sina klor i planetens befolkning.

Därefter tvingades touren till ett långt tävlingsuppehåll innan man i juni kunde återuppta tävlandet. Men när spelet väl var igång, ja då var det på ett annorlunda sätt jämfört med vad proffsen och vi åskådare vant oss vid.
Ingen publik på plats gav en annan atmosfär och för spelarna hade också en annan sak blivit rutin: tester för covid-19.

Under tisdagen meddelade tourchefen Jay Monahan att testerna också kommer fortsätta vara vardag för spelarna. Och detta under en överskådlig tid. Detta då planetens invånare fortfarande inte vaccinerats tillräckligt mycket.
– Vi kommer fortsätta att testa spelare framöver och förhoppningsvis kommer vi till en punkt där en majoritet av våra spelare har vaccinerats. Då kan vi börja dra tillbaka testprotokollen så som vi vet om dem idag, sa Monahan under tisdagen.  
– Det är svårt att veta när det här blir av men vi ser helt klart ljuset i tunneln.

Monahan sa också att alla spelarna är ivriga att bli vaccinerade, då det är början på slutet av en jobbig period med eviga tester och självisolering för att inte missa tävlingarna. Samtidigt finns inget tvång från touren att vaccinera sig, även om touren vill utbilda spelarna i fördelarna (och riskerna) med vaccinet.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-10
TournyttJay MonahanPGA TourPlayers ChampionshipTournytt
Scroll to Top