Rory McIlroy vill få igång sitt egna spel lagom till veckans Players Championship. Foto: Getty images

Players Championship

Regerande mästaren McIlroy: ”Behöver en gnista”

Efter förra veckans Arnold Palmer Invitational var Rory McIlroy nästan uppgiven. Nu hoppas han kunna tända till lagom till sitt försenade titelförsvar.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-09

2019 lyckades Rory McIlroy vinna Players Championship. Han är fortfarande regerande mästare. När nordirländaren skulle försvara sin titel 2020 ställdes hela tävlingen in efter den första ronden. Detta då covid-19 hade tagit över planeten och smittspridningen oroade.

Därför är alltså McIlroy den senaste vinnaren av stortävlingen på TPC Sawgrass. Efter helgens Arnold Palmer Invitational fick han några frågor om hur spelet känns inför sitt sena titelförsvar och ja, det var väl inte enbart positiva vibbar från McIlroy.
– Spelet känns okej. Det var några bra delar av spelet den här veckan. Men det var tillfällen då jag var … det är svårt att beskriva det, men lite nedslagen eller nedstämd, sa han till medier på plats i Florida.

Rory McIlroy inledde förra tävlingen genom att vara i delad ledning. Därefter föll han sakta på ledartavlan för att till slut bli delad tia. Under söndagen blev det en 76-rond i tuffa förhållanden. Det är förstås fortfarande ett bra resultat men vi förväntar oss mer av Rory McIlroy. Och han själv gör det också.
Han menar att han är i behov av den där extra motivationen som får honom att tända till på alla cylindrar.
– Jag behöver en gnista. Jag behöver något som jag just nu saknar. Vissa dagar spelar jag bra, andra inte. Men det är bara att börja förbereda sig inför nästa tävling.

Inte heller publik verkar vara svaret på den där sista motivationen för Rory McIlroy. Det var i somras som han pratade om att han har svårt att tända till då tävlingarna spelas på tomma golfbanor. Men förra veckan var publik på plats för att följa dem. Det var visserligen bara 25 procent av den normala kapaciteten men ändå. Publik jublade och applåderade.

Trots det fick alltså McIlroy inte riktigt ihop spelet. Men han har saknat publiken, förklarar han.
– Jag är så glad över att spela i en atmosfär som den här. Jag har saknat det. Även om det bara är en bråkdel av det normala känns det som mycket mer och det är härligt att spela inför publik. Jag ser fram emot att göra det igen nästa vecka (nu på torsdag).


Text: Jesper Johansson • 2021-03-09
TournyttPGA TourPlayers ChampionshipRory McIlroyTournytt
Scroll to Top