Jordan Spieth är fortfarande i en positiv formtrend, även om söndagens resultat inte var vad han hoppades på. Foto: Getty images

PGA Tour

Hopp och förtvivlan för Spieth: ”Vill gå och ta sönder någonting”

Formkurvan fortsätter att peka uppåt för Jordan Spieth. Men trots det ville bolluslingen inte gå i hål under söndagen.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-08 Uppdaterad 2021-03-08

Tre bogeys och en treputt för par. Så avslutade Jordan Spieth sin tävlingsdebut på Bay Hill. Amerikanen lämnade årets Arnold Palmer Invitational med en 75-rond. Till slut blev det en mycket fin delad fjärdeplats för amerikanen som fortsätter visa att spelet är på rätt väg. Men omedelbart efter tävlingen hade han lite svårt att se det ljusa genom skimret av den trista avslutningen.
– Jag vill gå och ta sönder någonting, sa han efter ronden.

Jordan Spieth har sedan Waste Management Phoenix Open tre topp 5-placeringar i sina senaste fyra starter. Den gång han inte slutade topp 5 blev det en delad 15:e-plats i Genesis Invitational. Så spelet är onekligen på väg i rätt riktning.
– Oavsett resultatet idag är spelet på väg åt rätt håll. Det här var bara inte min dag, sa Spieth och syftade då främst på spelet på greenerna.
– Jag träffade höger hålkant, vänster hålkant, övre hålkanten och lägre hålkanten. Greenerna blev väldigt studsiga och ja… Det var några puttar som jag trodde att jag hade missat som jag lyckadese sätta. Och det var en del puttar som jag trodde var i hål som missade. Det var lite märkligt idag.

Jordan Spieth puttade helt lysande under lördagen men fick under söndagen inte i en enda putt över tre meter. Mot fältet tappade han till och med två slag på greenerna under den avslutande ronden. Det som han däremot har på rätt sida för tillfället är spelet från tee. För även om han bland annat på hål 3 under lördagen vrålhookade ett utslag ser spelet med drivern bättre ut. Faktum är att han inte gjort en dubbelbogey på 389 spelade hål, vilket är hans längsta följd i karriären.

Jordan Spieth spel har också varit väldigt fin med järnen, vilket varit den största faktorn till att han nått så fina resultat den senaste tiden. Många börjar nu vittra en potentiell Spieth-seger inom en inte allt för lång framtid. Och frågan är om han inte själv också börjar få lite mer självförtroende.
– Jag slog bollen precis dit jag ville och lyckades på något sätt komma ut med en 75:a idag. Men så kommer det inte alltid att vara. Om jag spelar som jag gjorde idag kommer det gå väldigt bra framöver.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-08
TournyttJordan SpiethPGA TourTournytt
Rulla till toppen