Phil Mickelson har det tufft för tillfället, vilket syns på hans ranking. Foto: Getty images

Tournytt

Första gången på 28 år – Mickelson utanför topp-100

Slutet på en era. Phil Mickelson har trillat ur de 100 främsta placeringarna på världsrankingen.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-08

I 1 425 veckor lyckades Phil Mickelson hålla sig bland de 100 högst rankade golfarna i världen. Femfaldige majorvinnaren rankas nu 101:a i världen, efter att ha startat året på plats 66.

50-årige Phil Mickelson har i år spelat tre tävlingar på PGA Tour. I American Express och AT&T Pebble Beach Pro-Am blev det missade kvalgränser och i Farmers Insurance Open slutade han på en delad 53:e-plats. I veckan ska han spela i Players Championship på TPC Sawgrass.

Phil Mickelson har tidigare i år sagt att han kanske ska spela mer på seniortouren efter att han utvärderat inledningen på året. Och om det är segrar han jagar kan det vara precis rätt beslut, då han vann sina två första tävlingar på PGA Champions Tour.

En annan spelare som närmar sig 100-strecket på rankingen är Henrik Stenson. Svensken missade cutten i förra veckan och är nu rankad 91:a i världen. Bara tre positioner efter honom hittar vi Alex Norén och nära där bakom är också Henrik Norlander, vilket betyder att vi skulle kunna få ett svenskt tronskifte i veckan – beroende på hur resultaten blir i The Players.

Här är svensktoppen:

I toppen klättrade vinnaren Bryson DeChambeau från plats 11 till plats 6 på rankingen. Samtidigt tappade Rory McIlroy från plats 8 till 11. Hans lägsta ranking sedan mars 2018, då han var på plats 13 i världen.

Här är toppen av världsrankingen:


Text: Jesper Johansson • 2021-03-08
TournyttBryson DeChambeauHenrik StensonPGA TourPhil MickelsonRory McIlroyTournytt
Scroll to Top