Med en fin 65-rond tog sig 47-åriga Lee Westwood ända upp till ledningen i Arnold Palmer Invitational // Foto: Getty Images

PGA Tour

Westwood: ”Jag är inte förvånad”

Engelsmannen jagar första segern i USA på över tio år.

Text: Martin Strömberg • 2021-03-07 Uppdaterad 2021-03-07

Och varför skulle han egentligen vara det?

Snart 48-åriga Lee Westwood har vunnit 25 tävlingar på Europatouren och är en av få spelare som vunnit proffstävlingar på fem kontinenter och så sent som förra året tog han hem sin fjärde Race to Dubai-titel.

Men han har bara två segrar på PGA-touren och den senaste kom för drygt tio år sedan i St. Jude Classic då han besegrade Robert Karlsson på fjärde särspelshålet.

Nu har han chansen att ta en tredje seger på PGA-touren. Engelsmannen gick runt på 65 slag på lördagen och leder på elva under par med ett slag före Bryson DeChambeau och Corey Conners inför sista ronden.

– Jag är inte förvånad. Jag har inte tappat längd från tee och jag har inte förlorat min lust och energi att träna eller gå till gymmet. Jag har inga problem med nerverna utan tycker mest att det är kul när jag får vara med i toppen. Den här banan passar mig lite bättre än förra veckan. Jag var här på Bay Hill första gången redan 1998 och har alltid trivts, jag ser linjerna bra på greenerna, förklarade Westwood.

Som avslutade i stil med en birdie på det stentuffa 18:e för att ta ett slags ledning in i sista ronden.

Bryson DeChambeau ligger delad tvåa på tio under par och under tredje ronden valde han en något tuffare linje på det spektakulära sjätte hålet.

Arnold Palmer Invitational tillåter begränsat med publik och cirka 8 000 åskådare jublade när DeChambeau slog sin drive 370 yards genom fairway på par fem-hålet.

Han hade sedan bara drygt 60 meter till hålet och gjorde sin säkra birdie.

Norska Viktor Hovland hade en mindre lyckad dag på banan efter den senaste tidens fina resultat. Hovland gick fem över par på lördagen och föll tillbaks ordentligt.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-03-07
TournyttBay HillBryson DeChambeauCorey ConnersLee WestwoodPGA TourTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen